• mar. mai 21st, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Cum să obții un loc de muncă bun fără experiență

ByDâmbovițaMedia

apr. 8, 2022

Lipsa experienței reprezintă cea mai mare provocare a celor care își caută un loc de muncă. Majoritatea angajatorilor își doresc să angajeze doar persoane care au deja experiență în domeniu, întocmai pentru ca perioada de adaptare să fie cât mai scurtă și mai ușoară. Cu toate acestea, uneori poate fi imposibil să vii cu un bagaj de experiență în spate, mai ales dacă tocmai ce ai ieșit de pe ușile facultății.

Poți obține un loc de muncă chiar și în cazul în care nu ai experiență, iar pentru a reuși asta, ar trebui să pui în practică recomandările din rândurile următoare:

Subliniază-ți abilitățile

Poate că nu ai mai avut niciodată un job, așa că experiența îți lipsește, însă nu înseamnă că nu dispui de abilități. Drept urmare, un mod grozav de a obține un job chiar și în situația în care îți lipsește experiența implică evidențierea abilităților.

Ai abilități de comunicare, îți place să fii o persoană organizată și totodată ai capacitatea de a găsi ușor soluții pentru problemele neprevăzute? Ori poate acorzi atenție detaliile, gestionezi bine timpul, ești o persoană creativă și adori munca în echipă, fiind un lider desăvârșit?

Toate abilitățile de care dispui ar trebui clar subliniate, deoarece pot cântări mult în decizia de angajare atunci când aplici pentru un job.

Profită de oportunitățile neplătite

Pentru o carieră de succes, uneori este necesar să pleci de jos. Drept urmare, nu spune niciodată NU unei activități de voluntariat sau a unui stagiu, deoarece de acolo poate începe acumularea experienței. Chiar dacă pentru început nu vei fi plătită sau remunerația va fi mai mică decât ți-ai dori, odată cu trecerea timpului aceste probleme vor dispărea.

Poate că va trebui să sacrifici o anumită perioadă de timp, însă beneficiile de care te vei bucura ulterior îți vor demonstra că a meritat pe deplin sacrificiul făcut!

Întoarce-te la școală

În cazul în care vrei o carieră care nu are nici o legătură cu ocupația din prezent, ai putea lua în considerare să te întorci la școală pentru a studia domeniul respectiv. Deși acreditările nu reprezintă neapărat un substitut pentru experiența de muncă, ele totuși semnalizează angajatorilor că există interes și potențial. Astfel, șansele ca angajatorul să își asume un risc cu un candidat fără experiență dar cu studii sunt destul de mari.

Găsește-ți propriul drum în carieră

Nu orice cale de carieră este o linie dreaptă. Dacă poți obține un loc de muncă, chiar dacă nu este neapărat ceea ce visezi să faci, nu îl refuza. Având stabilitate financiară, îți va fi mai ușor să construiești o strategie de tranziție către noua carieră pe care vrei să o urmezi.

Chiar și colaborarea cu un studio de videochat pentru o carieră de model se poate dovedi a fi o alegere excelentă. Ulterior, ai putea constata că este un job care ți se potrivește și mai ales care îți oferă toate beneficiile pe care ți le dorești de la jobul ales.

Folosește-te de aceste trucuri iar astfel lipsa experienței nu va mai reprezenta o problemă majoră atunci când îți cauți un loc de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *