• vin. sept. 22nd, 2023

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

De ce să alegi siguranțe automate?

Actualizarea instalatiei electrice pentru a beneficia de un plus de siguranta si confort la utilizare este o decizie inspirata, mai ales daca cea veche ridica probleme sau s-a deteriorat estetic. Printre elementele care trebuie luate in calcul in aceasta ecuatie se nuamra si sigurantele electrice. Alegerea acestora trebuie raportata intotdeauna la puterea instalata pe circuitele de imobil si totodata la sectiunea conductorilor utilizati si tipul acestora.

siguranțe automate

Rolul unei sigurante electice este de a opri curentul in caz de scurcircuit, ceea ce se intampla de obicei din cauza puterii cumulate cand sunt conectati mai multi consumatori de energie in acelasi timp. Este in interesul oricui sa se asigure ca dispune de sigurante corespunzatoare, pentru a preveni pericolele aferente lipsei acestora.

Primul pas spre siguranta consta in montarea unor sigurante de calitate, iar cele automate sunt o recomandare astazi.

Sigurantele automate, pentru mai putine griji

Cele mai multe tablouri electrice au astazi in dotare sigurante automate. Se exclud cele care nu au beneficiat de o actualizare inca. Acestea sunt de fapt sigurantele fuzibile de alta data, dar in versiunea moderna. Atunci cand exista o pana de curent acestea cad, iar repunerea lor in actiune consta in simpla ridicare. Nu mai exista deci procesul migalos de desurubare si insurubare a lor pentru a le actiona.

Ca si cele de altadata, si acestea indeplinesc deci acelasi rol. Previn supraincarcarea circuitului electric, oprind alimentare cu curent. Practic se diferentiaza prin modul in care functioneaza. Daca cele conventionale topesc elementul fuzibil pentru a intrerupe curentul, cele automate au in dotare un comutator intern care se declanseaza automat atunci cand se supraincalzeste circuitul. Prin simpla actionare manuala a comutatorului, ai repornit circuitul. Simplu ca buna ziua.

De asemenea important de mentionat e ca deja nu mai este acelasi risc de incendiu cand vorbim de siguranta automate. Aceasta vine la pachet cu protectia de care are nevoie un sistem electric de actualitate, lucru de fapt obligatoriu.

Amintim aici protectia la suprasarcina si protectia la scurtcircuit. Daca despre prima se stie ca protejeaza instalatia in caz de supraincarcare si consecintele ei, cea de a doua va protea instalatia in caz de scurtcircuit.

Iata care sunt tipurile de sigurante automate care exista pe piata, disponibile la preturi accesibile si pe Diversmarket.ro: monopolare, tripolare, bipolare, tetrapolare, faze-nul, dar si sigurante automate bipolare cu protectie diferentiala, respectiv tetrapolare u protectie diferentiala si de curent continuu.

Fiecare in parte reprezinta o alegere buna indiferent de tipul circuitului electric, constituind variante standard pentru sistemele moderne de joasa tensiune.

Avand in vedere simplitatea cu care se instaleaza si utilizeaza sigurantele automate, nici nu ar trebui sa te gandesti de 2 ori pentru a le alege. Cand cumperi de la furnizori ca cel mai sus mentionat, te bucuri de performente sporite si robustete, si in cazul in care e vorba de o instalatie electrica solicitata. Pune in balanta optiunile pe care le ai, analizeaza preturile si modelele pe care ti le propune piata, iar apoi fa schimbarea care iti va usura viata, pastrand-o in siguranta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *