• Dum. iun. 16th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Detalii despre cum va arăta parcul de lângă Complexul Turistic de Natație, plus stadiul lucrărilor

ByDâmbovițaMedia

feb. 22, 2022

Executivul Primăriei Târgoviște făcut o nouă vizită de lucru pe șantierul care vizează construirea celui mai mare parc din municipiu, dacă ne raportăm la ultimii 50 de ani!

Primarul Daniel Cristian Stan a declarat că în cadrul investiției cu titlul „Reconversia si refuncționalizarea terenului din vecinătatea Complexului Turistic de Natație Târgoviște prin crearea de facilități pentru recreere„, pe o suprafață de aproximativ 50.000 de mp, este implementat un proiect care presupune amenajarea unui spațiu verde generos, pe aproximativ 90% din suprafața menționată, incluzând zeci de specii de arbori ornamentali, arbuști rășinoși, foioși, plante florale, dar și construirea unui loc de joacă, a unei fântani arteziene, a unei scene cu gradene, a unui foișor sau amenajarea unor piste pentru biciclete. Totodată, în cadrul clădirii multifuncționale, va fi realizat și un loc de joacă interior, dotat echipamente de joacă de tip softplay.

În plus, parcul va fi dotat si cu o zonă de fitness cu elemente de tip bare de tracțiune sau cu mobilier urban inteligent cu Wi-Fi, va fi supravegheat video, iar tot spațiul verde va beneficia de sistem automat de irigații. Va fi construită o tiroliană, dar și un minipoligon destinat celor mici. Aici copiii se vor putea plimba cu mașinuțele sau bicicletele într-un mediu ce imită străzile orașului și vor învăța semnele de circulație.

În acest moment, se lucrează la montarea coloanelor principale de apă pentru sistemul de aspersie/irigații, la fântâna arteziană, la finisajele interioare, instalațiile electrice și ventilația aferentă clădirii multifuncționale.

Valoarea totală a investiției este de 10.793.302,96 lei, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional regional 2014-2020, Axa 4, Prioritatea de Investiții 4.2.

Acest parc reprezintă numai o componentă a programului articulat de extindere a spațiilor verzi din municipiul Târgoviște, cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile, program care a presupus și construirea noului parc de lângă Dâmbovița Mall și va continua cu proiectul regenerare urbană și de punere în valoare a celei mai extinse zone verzi și de relaxare din orașul nostru, Parcul Chindia!

„Parcul care se construiește lângă Complexul Turistic de Natație Târgoviște va avea aproximativ cinci hectare, un parc care este finanțat pe fonduri europene și care va asigura acestei zone un loc extraordinar de relaxare. Cu privire la stadiul lucrărilor, în acest moment, clădirea administrativă este ridicată, se lucrează inclusiv la amenajările interioare. De asemenea, este conturată fântâna arteziană, totodată se lucrează la bazine, se lucrează la rețelele de utilități, se lucrează pe toate fronturile aici. Ne permite și vremea…Ce este important la acest parc este că suprafața spațiului verde este de aproximativ 90% din suprafața parcului, aproape cinci hectare parcul, 90% din această suprafață este reprezentată de spațiul verde. Prin urmare, este un proiect de natură să contribuie la creșterea spațiului verde din municipiul Târgoviște, în afara acestui proiect care vizează parcul, cu o valoare de aproximativ 10 milioane de lei, cu finanțare europeană există un proiect complementar, care vizează lacul parcului, care va fi și acesta amenajat. În acest moment suntem la stadiu de luare a avizelor în vederea intervenției pentru decolmatare, pentru taluzare și pentru a face toate acele lucrări să completeze lucrările pe care le avem la parc. (…) Dacă tot vorbim de parcuri, să mai menționăm că a fost construit pe actualul Program Operațional Regional un alt parc nou, este vorba de cel de lângă Mall, din zona fostei Unități Militare de la Gară. Acest parc are aproximativ 10.000 de metri pătrați, de asemenea, a fost construit și skatepark-ul, tot pe aceeași axă de finanțare. Mai vreau să precizez că tot în această zonă, în următoarele două săptămâni va începe și construcția unei baze sportive prin Compania Națională de Investiții, cu teren sintetic de dimensiuni normale, cu vestiare, cu terenuri adiacente terenului de fotbal, plus o tribune de 500 de locuri. Întreaga zonă va cunoaște o dezvoltare deosebită” , a transmis primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, în cadrul unei conferințe de presă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *