• joi. sept. 21st, 2023

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Reacția senatorului Dragoș Popescu după ce Ucraina a pierdut provinciile Donbass și Luhansk

Byadminstefan

feb. 22, 2022

În 2014, Ucrainei îi era anexată Crimeea de către Rusia. Luni seară, președintele Rusiei, Vladimir Putin a semnat actul prin care recunoaște independența regiunilor separatiste: Donbass și Luhansk. Senatorul Dragoș Popescu a reacționat pe pagina sa de socializare asupra acestui conflict din țara vecină, Ucraina și acuză că practicile conducătorului rus, Vladimir Putin încalcă drepturile unui stat independent, care trebuie să-și  aleagă singur prezentul și viitorul.  Totodată, partidul USR condamnă acțiunile agresive ale lui Vladimir Putin și îndeamnă și celelalte țări europene să trimită mesaje clare și concrete asupra acestui conflict, deoarece, există riscul ca în viitorul apropiat sau depărtat și celelalte state să aibă aceeași soartă pe care o are Ucraina astăzi.

„Ucraina a mai pierdut două teritorii, provinciile Donbass și Luhansk, sub amenințarea unei invazii iminente orchestrate de către președintele Federației Ruse, Vladimir Putin. După Crimeea, „anexată” Rusiei în 2014, alte două provincii sunt „recunoscute” oficial de către un lider tot mai aproape de portretul robot al unui dictator, căci  semnarea de „decrete de recunoaștere ale unor republici” fix spre acest lucru duc cu gândul.

Vladimir Putin nu vrea să înțeleagă faptul că un stat independent are toate drepturile de a-și alege prezentul și viitorul, la fel cum pare incapabil de a pricepe că o bună parte a Europei, prin popoarele sale, au făcut eforturi uneori supraomenești pentru a deveni libere și pentru a învăța mai apoi din greșelile trecutului. Poporul român nu face excepție, dimpotrivă. Cu atât mai importantă e astfel unitatea, acum. Condamnarea acestor acte criminale și impunerea de sancțiuni dure.

USR condamnă fără echivoc acțiunile agresive ale președintelui Putin și amenințarea păcii europene. E nevoie de mesaje clare și de voci unite sub un front comun, pentru că ceea ce pățește Ucraina acum ar putea păți și alții, într-un viitor mai apropiat decât am putea crede. M-aș bucura astfel ca și partidele cu simpatii rusofile de la noi (le știți voi) să condamne gesturile incalificabile ale Moscovei. Pentru că ne privește pe toți. În egală măsură” , a transmis senatorul USR-PLUS Dâmbovița, Dragoș Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *