• mie. sept. 27th, 2023

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

DGASPC Dâmbovița marchează Ziua Mondială a Sindromului Down

Byadminstefan

mart. 21, 2021

Sunt speciali şi ei şi părinţii lor, care au puterea unor super-eroi pentru că zilnic lucrează cu
micuţii care au nevoie de mai multă atenţie şi care uneori sunt mai greu de înţeles. Sunt copiii cuSindrom Down, diferiţi doar prin faptul că nu pot comunica la fel ca semenii lor de vârste similare, dar care sunt mai calzi, mai veseli şi au o abilitate aparte: oferă afecţiune nemărginită celor din jur.

În data de 21 martie ne gândim la ei mai mult ca oricând pentru că este ziua lor şi sunt
sărbătoriţi la nivel mondial. Este momentul perfect să tragem un alt semnal de alarmă celor care îi privesc altfel. Le amintim că sunt tot copii, că au aceleaşi drepturi şi că pentru ei este foarte important să socializeze cu micuţii sănătoşi, iar integrarea în grup îi ajută foarte mult în dezvoltarea aptitudinilor de comunicare! Incluziunea socială reprezintă terapia cea mai eficientă pentru persoanele cu Sindrom Down.

Anual, Ziua Mondială a Sindromului Down este marcată în cadrul centrelor de recuperare
pentru copiii cu dizabilităţi, din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa, prin diverse activităţi speciale dedicate acestor beneficiari speciali. Ei se pregătesc emoţional pentru ziua cea mai importantă din an şi se bucură de fiecare clipă de atenţie pe care o primesc. De atât au nevoie, de atenţie, de iubire, de grijă şi de sprijin pentru a-şi depăşi forţele proprii, pentru a deveni cât mai independenţi.
În judeţul Dâmboviţa statisticile privind copiii cu Sindrom Down sunt constante. Dacă în
anul 2019, în cadrul instituţiei noastre, erau înregistraţi 82 de beneficiari cu această dizabilitate, în prezent sunt 85.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa le este alături şi îi
sprijină prin terapii specifice atât pe micuţii cu Sindrom Down, cât şi pe părinţii acestora, care sunt consiliaţi pentru a le fi cei mai buni prieteni copiilor speciali din viaţa lor. Le dorim mulţi ani sănătoşi, plini de zâmbete şi realizări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *