Mâine încep simulările pentru examenul de bacalaureat! Prima probă va fi luni, 22 martie la Limba și literatura română. Inspectorul general, Cătălina Homeghiu, a declarat recent că organizarea simulărilor atât pentru examenul de Bacalaureat, cât și pentru Evaluarea națională, a fost realizată cu multă atenție, iar elevii sunt în afara oricărui pericol de infectare cu noul coronavirus, fiind luate măsuri de igienizare și respectare a distanțării fizice.
Potrivit inspectorului general, Cătălina Homeghiu, la nivelul județului Dâmbovița, pentru examenul de Bacalaureat din acest an sunt înscriși 3.328 de elevi, iar pentru Evaluarea națională 3.512 elevi.
Notele obținute la aceste simulări nu vor fi trecute și în catalog, ci doar cu o cerere scrisă a părintelui sau tutorele elevelui, a precizat inspectorul general al IȘJ Dâmbovița, Cătălina Homeghiu, care a oferit mai multe detalii despre modul în care vor decurge aceste simulări.
,,Astăzi am avut simulările tehnice. S-au desfășurat fără niciun fel de problemă, atât pentru examenul de bacalaureat, cât și pentru evaluarea națională. Au participat toate cele 30 de licee și 113 unități de învățământ gimnazial. Despre simulari putem confirma faptul că nu există pericol de infectare pentru copii. În școli este un mediu sigur pentru care aceștia să participe la simulare. Luni vom începe cu proba de bacalaureat, cu proba scrisă la Limba și literatura română. La examenul de Bacalaureat sunt înscriși 3.328 de elevi, iar la Evaluarea națională 3.512 elevi. Putem să le confirmăm elevilor să vină liniștiți la examene, pentru că rezultatele nu vor fi trecute în catalog, decât dacă solicită părintele elevului, printr-o cerere scrisă. Totuși, aceste simulări au un rol foarte important, atât pentru familiarizarea copiilor cu rigorile unui examen național, cât și pentru otimizarea rezultatelor. Vom vedea în mod real unde ne aflăm în acest moment și ce putem recupera până la vară când vor avea loc aceste examene. Nu este un timp foarte lung, dar profităm la maximum de această perioadă când putem merge fizic la școală, astfel încât să reducem cât putem de mult decalajele și pierderile înregistrate până acum. Vom avea bineînțeles și situații când elevii nu vor putea participa la examene, din motive obiective, fie pentru că se află în carantină sau izolare. Pentru aceștia vom putea organiza utlerior o sesiune de simulare cu subiecte realizate la nivel județean, astfel încât copiii să beneficieze de șanse egale” , a precizat Cătălina Homeghiu, inspectorul general școlar al IȘJ Dâmbovița.