• sâm. iul. 20th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

DGASPC Dâmbovița și IPJ Dâmbovița, în colaborare pentru combaterea violenței în familie și a agresiunilor de natură sexuală

ByDâmbovițaMedia

apr. 3, 2021

Specialiști din cadrul Direcției Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa şi-au unit, din nou, forţele cu specialişti din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa în vederea prevenirii violenţei în familie şi pentru a le proteja pe victimele agresiunilor fizice. Chiar dacă protocolul de colaborare între cele două instituţii are câţiva ani vechime, obiectivele, activităţile, precum şi toate detaliile sunt stabilite anual.

Prima sesiune informativ-preventivă, din acest an, din cadrul programului pentru prevenirea violenţei în familie şi a agresiunilor de natură sexuală, a avut loc în data de 01.04.2021, la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa, respectând toate prevederile legale în vigoare, valabile în perioada stării de alertă, în contextul pandemiei. Au fost expuse problemele cu care se confruntă cei care lucrează cu victimele violenţei domestice, modalităţile prin care acestea pot fi ajutate în ceea ce priveşte găzduirea, protecţia şi consilierea psihologică şi legislaţia în vigoare referitoare la infracţiunile contra persoanei – violenţă domestică. Prevenirea violenţei în familie reprezintă una dintre priorităţile naţionale ale Poliţiei Române şi unul dintre principalele obiective ale instituţiei noastre. Astfel că, doar lucrând împreună, specialiştii din cele două domenii pot sprijini victimele agresiunilor fizice şi le pot apăra în faţa agresorilor, reprezentând poate singura lor şansă la o viaţă normală.

De asemenea, în cadrul întâlnirii, a fost prezentată şi aplicaţia Bright Sky Ro, o aplicaţie
gratuită destinată persoanelor afectate de violenţa domestică, inclusiv pentru cei din jurul lor: angajatori, colegi, prieteni, familie şi alţi apropiaţi.

Stă în puterea fiecăruia dintre noi să salvăm o persoană care, de teamă sau din alte motive, suportă agresiunile fizice! Nu putem rămâne indiferenţi observând rănile fizice, durerea şi suferinţa victimelor violenţei domestice. Printr-un simplu apel către poliţie putem salva o viaţă, putem schimba un destin!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *