• Dum. apr. 14th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Dragoș Popescu, despre colectarea selectivă a deșeurilor „Una este teoria, alta este realitatea”

ByDâmbovițaMedia

mart. 15, 2022

Colectarea separată a deșeurilor este în continuare departe de ceea ce ar trebui să fie, spune senatorul Dragoș Popescu, care a transmis pe pagina sa de Facebook, că sacii și containerele de gunoi, sunt depozitate împreună. Acesta a postat și un clip-video în care se vede foarte clar cum deșeurilor sunt ridicate și depozitate împreună, fără să se țină cont de noile criterii de selectare.

 

„Revin pe tema colectării separate a deșeurilor în județul Dâmbovița. Vineri am așteptat ca Supercom să ridice sacii cu hârtie/carton și plastic/metal, însă i-am găsit tot acolo unde i-am lăsat.

Astăzi, tranzitând o comună dâmbovițeană, am observat că gunoiul din containere este ridicat, iar sacii albaștri și galbeni uneori da, alteori ba, dar împreună cu fracția umedă. Nu știu după ce criterii. Vedeți în clipul atașat. Chiar dacă au fost numeroase campanii de conștientizare, așa cum afirmă ADI, cetățenii par neinformați.

Tot astăzi am primit răspunsuri din partea conducerii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “Management Integrat al Deșeurilor în Județul Dâmbovița”.

Una este teoria, alta ce se întâmplă în realitate. Distribuirea recipienților nu a fost finalizată, deșeurile nu sunt transportate separat.

Mi-aș fi dorit sincer ca Dâmbovița să fie un real exemplu în ceea ce privește colectarea și valorificarea deșeurilor, dar se pare că realitatea  nu corespunde așteptărilor cetățenilor. Mă tem că toate declarațiile conducătorilor județului, inclusiv cu înnoirea flotei, au fost făcute pentru a acoperi sau pentru a motiva oarecum mărirea taxei de habitat.

Tot astăzi, la Finta, o firmă care are contract cu primăria ridică deșeurile de la poartă, deși acest lucru este interzis prin contractul semnat cu Supercom. Cetățenii sunt informați despre colectare prin intermediul unor pliante. Găsiți fotografii în comentarii” , a transmis senatorul USR-PLUS Dâmbovița, Dragoș Popescu.

VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *