• sâm. iul. 20th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Dragoș Popescu „Serviciul de colectare selectivă al deșeurilor, inexistent în Dâmbovița

ByDâmbovițaMedia

mart. 28, 2022

Deși taxa de habitat a crescut la 32 de lei pe lună, iată că gunoiul este selectat în același mod în care a fost și până acum, spune senatorul Dragoș Popescu. Parlamentarul a transmis pe pagina sa de socializare că mai multe persoane care locuiesc la casă, în municipiul Târgoviște, i-au semnalat faptul că nu au primit pubelele și sacii pentru colectare separată.  De asemenea, aceștia s-au plâns că nu au primit  informații detaliate despre noul serviciu, mai ales despre orarul după care va fi ridicată fracția uscată.

Senatorul USR – PLUS trage la răspunde instituția Consiliului Județean Dâmbovița și ADI Deșeuri, pentru faptul că cetățenii dâmbovițeni plătesc în plus pentru un serviciu care nu există.

 

„Locuitorii județului Dâmbovița au fost anunțați că la începutul acestei luni începe ?????????? ?????????̆ a deșeurilor.

Deja ne apropiem de finalul lunii martie pentru care vor fi emise facturi cu taxa de habitat mărită, adică 32 de lei.

Încă nu au fost distribuite toate pubelele noi pentru zonele de case din Târgoviște. Nici sacii albaștri și galbeni. Nici toate zonele de precolectare nu au fost amenajate.

Asta înseamnă că cetățenii vor plăti în plus pentru un nou serviciu inexistent.

Valoarea contractului este de peste 350.000.000 de lei.

Stimați conducători ai județului, Consiliul Județean, ADI Deșeuri, fiecare primărie a județului, practic când vor începe colectarea și transportul separat al deșeurilor? Cum s-a ajuns în situația în care cetățenii să plătească în plus pentru o promisiune neonorată? Nu era mai corect ca proiectul să fie demarat după ce toți recipienții erau distribuiți și pubelele noi așezate în zonele de precolectare, iar oamenii informați concret asupra a ceea ce trebuie să facă? În perspectiva aceasta poate și ziua de 1 aprilie ar fi devenit mai credibilă. Pe zi ce trece se dovedește că acest proiect este o mare păcăleală.

Personal am scos sacii cu gunoi la poartă în ultimele 3 săptămâni și aceștia nu au fost ridicați.

Mai multe persoane care locuiesc în zonele de case din Municipiul Târgoviște mi-au semnalat faptul că nu au primit pubelele și sacii pentru colectare separată. Și nici informații detaliate despre noul serviciu, mai ales despre orarul după care va fi ridicată fracția uscată.

Observ că tot mai mulți cetățeni din județ, indignați, postează pe rețelele de socializare, nemulțumiți de faptul că sacii zac în fața porților zile la rând. Ceea ce mă face să cred că situația este generalizată.

Cum este posibil așa ceva? Ce așteptați, voi, cei care sunteți responsabili de eșecul colectării? Este o bătaie de joc, nu un model de urmat, așa cum vă lăudați cu fiecare ocazie. Servicii publice care lasă de dorit și care nu justifică majorarea taxei de habitat. Un contract pe bani foarte mulți care nu este respectat. Și o insultă la adresa cetățenilor corecți și onești” , a transmis senatorul USR-PLUS, Dragoș Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *