• vin. sept. 30th, 2022

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Prefectul Claudia Gilia: APEL la responsabilitate și respectarea măsurilor specifice de prevenire a incendiilor!

Byadminstefan

mart. 28, 2022

 

”Dragi dâmbovițeni,

Statistica înregistrată la nivel național plasează județul nostru, din păcate, pe pe un loc fruntaș la numărul de incendii, produse de la începutul acestui an.

Alături de pompieri, polițiști și jandarmi, fac apel la respectarea câtorva reguli de bază, pentru a nu se ajunge la pierderi de vieți omenești.

Acțiunile iresponsabile de incendiere a vegetației uscate, la care recurg din ce în ce mai mulți cetățeni, pot genera blocaje grave în activitățile desfășurate de forțele de intervenție pentru salvarea vieții.

Pompierii sunt suprasolicitați pentru că, în ultima perioadă, trebuie să fie prezenți în mai multe locuri în același timp. În total, 279 de pompieri dâmbovițeni au acționat în teren pentru stingerea a peste 145 de hectare de vegetație uscată, incendiată de localnici la sfârșitul săptămânii trecute, în 32 de localități din județul Dâmbovița.

Instituția Prefectului Județul Dâmbovița vă aduce la cunoștință că aveţi obligaţia legală de a lua măsuri pentru prevenirea incendiilor de vegetaţie, atât în gospodăriile proprii, cât şi în afara acestora.

Nerespectarea normelor de prevenire și stingere a incendiilor constituie contravenție și se sancționează, potrivit prevederilor din Hotărârea nr. 537/2007 actualizată, cu amendă de la 1000 la 2500 lei, pentru arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi.

Nu uitați! Doar printr – un comportament preventiv, vă protejaţi viaţa şi bunurile material!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.