• vin. sept. 22nd, 2023

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Conducerea Prefecturii Dâmbovița, întâlnire cu reprezentanții Asociației HORECA

Byadminstefan

mart. 28, 2022

Prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia, a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții Asociației HORECA, la sediul Instituției Prefecturii Dâmbovița. La ședință au participat Valentin Lixăndroiu, Președintele Asociației HORECA, Bogdan Hîncu, Oana Voicu, Bogdan Berețean și Ștefania Stroică, membrii Consiliului Director și Valentin Calcan, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița.

În cadrul acestei întâlniri au fost abordate subiecte de promovare a turismului dâmbovițean și sprijinul pe care autoritățile locale îl pot acorda în acest sens.

„De când m-am implicat în viața publică a județului, așa cum bine știți, turismul și promovarea valorilor locale au constituit priorități zero pentru mandatele mele. Avem un județ frumos și care oferă un potențial turistic de neegalat. În jurul unor activități turistice putem dezvolta zone economice întregi prin intermediul cărora să asigurăm locuri de muncă pentru întreg județul nostru și chiar pentru cele din vecinătate.

Patrimoniul cultural și identitatea locală sunt două pietre de temelie pe care se pot construi atât activități economice noi, cât și întreaga rețea HORECA din zonă. Este o moștenire care trebuie conservată și transmisă cu mare grijă tinerei generații.

Turismul de tranzit, practicat de foarte mulți vizitatori, trebuie transformat în turism de medie și lungă durată. Acesta poate fi revigorat prin încurajarea turismului etnocultural – prin intermediul căruia turiștii să cunoască tradițiile zonei, să participe la evenimente cultural-artistice, să cunoască poveștile din spatele multor ziduri medievale.

Apoi, prin turismul de tip cultural – religios, să încurajăm vizitatorii să se cazeze la pensiunile din zonă, să nu facă doar pelerinaj de o zi la o mănăstire sau alt lăcaș de cult, ci să existe trasee și evenimente în jurul unor sărbători religioase sau chiar simpozioane cultural-științifice.

Prin astfel de strategii de atragere a turiștilor putem oferi un weekend prelungit sau o vacanță în toată regula.

Pentru aceasta, însă, trebuie derulate proiecte în jurul patrimoniului cultural, educațional, religios, geografic și chiar culinar. Totul trebuie să fie autentic. Aici, însă, va fi nevoie de un efort comun din partea tuturor factorilor locali, care, de altfel, s-au arătat interesați de acest proiect.

Evident că, un rol important în gestionarea și oferirea unor servicii culturale și turistice de calitate, pe lângă entitățile private, îl au și instituțiile publice locale.

Este nevoie de o strategie reală de turism și acest lucru nu se poate realiza fără expertiza celor din HORECA. Îi felicit pe fondatorii Asociației HORECA pentru implicarea în dezvoltarea unor proiecte care vizează promovarea turistică a județului nostru. Îmi doresc ca demersului lor să li se alăture cât mai mulți antreprenori.

Voi sprijini toate aceste proiecte și voi fi alături de mediul privat în promovarea valorilor și bogățiilor județului nostru!” , a transmis Prefectul județului, Claudia Gilia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *