• joi. feb. 2nd, 2023

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Dragoș Popescu trage la răspundere conducerea județului pentru neregulile din ultima vreme

Byadminstefan

dec. 8, 2022

Senatorul partidului Reper, Dragoș Popescu, a transmis  într-o postare pe Facebook mai multe probleme semnalate în ultima perioadă în județul Dâmbovița. Printre acestea se numără și acțiunea organizată de Consiliul Județean Dâmbovița „Crăciunul la Turn” , în incinta Curții Domnești. Parlamentarul argumentează că acest târg de Crăciun este „lipsă de respect față de patrimoniul cultural și față de un loc încărcat de istorie care ar trebui protejat și conservat.”

Aceasta nu este singura problemă punctată de senatorul organizației Reper. Popescu a mai relatat și despre comunicate procurorilor DNA în legătură cu unii demnitari locali.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a mai multor inculpați, printre care și

LĂSCAIE CĂTĂLIN IONUȚ, la data faptelor și în prezent consilier județean în cadrul Consiliului Județean Dâmbovița și vicepreședinte al unei organizații județene de partid. Motivul? Săvârșirea infracțiunii de folosire de informații ce nu sunt destinate publicității în scopul obținerii pentru sine de foloase necuvenite. Adică, la începutul acestui an, a primit subiectele și a promovat proba scrisă pentru un concurs de director al unei instituții publice. După promovarea probei scrise consilierul județean ar fi fost respins la proba interviului.

Și nu este singurul inculpat din Dâmbovița care încă mai ocupă o funcție publică. Adrian Dumitru, director general al Companiei de Apă Târgovişte  a fost trimis în judecată anul trecut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu.

 În aceste condiții mă întreb de ce Corneliu Ștefan, președinte PSD Dâmbovița și al Consiliului Județean Dâmbovița, nu face demersurile necesare înlocuirii celor doi din funcțiile publice?

La fel ar trebui să se sesizeze asupra ineficienței conducerii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Dâmbovița. De ce a fost nevoie să fie efectuate controale la agenții economici din Târgoviște de către președintele ANPC? Vă reamintesc faptul că mai multe restaurante din Târgoviște au fost închise în urma depistării mai multor nereguli care puneau în pericol sănătatea clienților. Nu pot să nu îmi amintesc cât de vocali erau aleșii locali pe timpul pandemiei când, în plin scenariu roșu, am sesizat instituțiile statului cu privire la faptul că nu erau respectate regulile pentru siguranță și sănătate publică. Cei pe care îi apărau atunci se pare că nici astăzi nu respectă legile și pun în pericol sănătatea noastră. Acum de ce nu au mai fost vocali cei care ar trebui să monitorizeze atent ce se întâmplă în ograda lor?

Totodată îmi exprim indignarea și mă alătur sutelor de cetățeni care consideră inadecvată organizarea unui târg de Crăciun în incinta Curții Domnești. O dovadă de lipsă de respect față de patrimoniul cultural și față de un loc încărcat de istorie care ar trebui protejat și conservat. Asta în condițiile în care Primăria organizează anual un astfel de târg în Piața Tricolorului. Dar de ce să nu dea dovadă de generozitate și CJD în luna în care cu toții devenim mai buni, mai iertători și mai smeriți?

 Și, nu în ultimul rând, domnule Corneliu Ștefan, cui anume “i s-a dat stadionul” din Târgoviște?” , a transmis pe pagina sa de socializare senatorul organizației Reper, Dragoș Popescu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *