• sâm. sept. 23rd, 2023

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

În următoarele săptămâni, Târgoviște va avea autobuze noi și ultramoderne pentru transportul public în comun

Byadminstefan

mart. 17, 2021

Moment de referință pentru transportul public târgoviștean!

Primele 11 autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, destinate Primăriei Municipiului Târgoviște, au ajuns astăzi în oraș! Încă 6 vor ajunge duminică, 10 săptămâna viitoare, cu precizarea că în cursul lunii aprilie toate cele 28 de autobuze vor fi în circulație. De menționat că cel mai ”NOU” autobuz existent până astăzi în parcul auto al transportatorului târgoviștean avea o vechime de 17 ani.

Reamintim că între Primăria Târgoviște si Mercedes – Benz a fost semnat un contract de furnizare a 28 de autobuze hibrid diesel-electric, iar orașul nostru va dispune de mijloace de transport moderne, ecologice, care vor oferi condiții de călătorie cu nimic mai prejos comparativ cu cele din marile centre urbane europene.

Autobuzul Citaro reprezintă coloana vertebrală a transportului public în toată Europa, cu peste 55.000 de vehicule livrate.
Versiunea Hybrid a acestui autobuz și-a dovedit performanțele privind fiabilitatea si rentabilitatea, fiind achizitionat în volume semnificative de catre operatorii de transport din Berlin, Stuttgart, Munchen, Rotterdam, Cracovia sau Madrid.
Autobuzele sunt echipate cu:
– Senzori numărare călători;
 – Sistem informare călători audio-video in/out bus – panouri LED;
 – LCD – 21.5″;
 – Sistem CCTv interior bus + video exterior – 4 camere interioare si 2 camere exterioare;
 – Sistem comunicare audio-video sofer-calatori;
 – Computer de bord;
 – Echipament de vanzare bilete – instalat în bus, la șofer, cu opțiune de validare;
 – Validator dual;
 – Modul comunicații autobuz-CAN;
 – Terminal controlori;
 – Automat de reîncărcare bilete (instalat in autobuz);
 – Sistem integrat de gestiune si diagnosticare electronica;
 Valoarea contractului este de 44.720.680 lei, fara TVA, iar finanțarea este asigurată prin fonduri europene.
Primarul, Daniel Cristian Stan, a făcut mai multe precizări despre acest subiect.

,,Astăzi, municipiul Târgoviște trăiește un moment important pe ceea ce înseamnă investițiile pe care administrația locală târgovișteană le implementează pe fonduri europene. Primul lot important de autobuze Mercedes Benz Citaro Hybrid comandate de administrația locală târgovișteană, iată că a ajuns. Este vorba de un lot de 11 autobuze. Reprezintă numai prima parte din contractul de furnizare pe care noi îl avem încheiat cu Mercedes. Este vorba de 28 de autobuze, vestea bună este că duminică mai vin încă șase, iar săptămâna viitoare le avem pe toate în Târgoviște. Discutăm numai de autobuzele pe care le avem aici, în curtea Complexului Turistic de Natație, de o valoare aproape 5 milioane de euro. Per total, contractul pe care administrația locală îl implementează
pe zona de modernizare a transportului public în comun depășește 160 de milioane de lei.

Este vorba despre un contract care în afara celor 28 de autobuze mai presupune în etapa achiziția a încă 12 autobuze suplimentare, deci vom avea 40 de autobuze, de asemenea, reabilitarea integrală a unor artere rutiere importante din municipiul Târgoviște. Este vorba despre bulevardul Mircea cel Bătrân, de bulevardul Regele Carol, strada Gării, de Locotenent Stancu Ion, de pasajul de lângă Pavcom, de construirea unui depou chiar aici lângă Complexul Turistic de Natație, a trei stații de capăt și reabilitarea stațiilor de traseu din municipiul Târgoviște, tot transportul public din municipiul Târgoviște va fi modernizat, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, care se cifrează în jurul valorii de 170 de milioane de lei. Este un moment de satisfacție și pentru noi, cei din administrația publică locală târgovișteană, pentru că după foarte-foarte mult timp, iată că municipiul Târgoviște va beneficia în sfârșit de mijloace de transport moderne, cu nimic mai prejos de mijloacele de transport folosite în orașe importante din Europa” , a declarat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

Președintele CJD, Corneliu Ștefan, prezent la eveniment, a felicitat administrația publică
locală târgovișteană pentru proiectu implementat.

„Este un eveniment important pentru
municipiul reședință de județ, municipiul Târgoviște. Primăria Municipiului Târgoviște,
aparatul tehnic împreună cu conducerea Primăriei, au început de mult timp dezvoltarea
municipiului, și ușor-ușor încep să se vadă roadele proiectelor pe bani europeni pe care le
avem de dezvoltat la nivelul Târgoviștei. Gradul de confort al târgoviștenilor a început să
crească și, de astăzi, municipiul Târgoviște este la un nivel înalt, la fel ca alte municipii din
România și nu numai. Acesta este un prim pas, împreună cu primarul municipiului Târgoviște vom dezvolta și alte proiecte, proiecte pe care le vom desfășura cu bani europeni. Împreună avem proiecte importante pentru viitor, pe care le vom dezvolta pe exercițiul financiar 2021-2027. Felicitări domnului primar, felicitări conducerii Primăriei Târgoviște. Vreau să-i asigur, ca de fiecare dată, că vom fi alături de Primăria Târgoviște pentru dezvoltarea tuturor proiectelor” .

Nu în ultimul rând, reprezentantul Mercedes Benz Citaro Hybrid, Bogdan Alde, director marketing și vânzări, a făcut câteva precizări despre vehiculele noi achiziționate.

„În primul rând țin să mulțumesc pentru ocazia și oportunitatea de a ne afla astăzi aici, se pare că și vremea a ținut cu noi, deși prognoza era pentru ploaie… Ne face o deosebită plăcere să ne aflăm astăzi aici, în primul rând pentru că demarăm livrarea celor 28 de autobuze Citaro Hybrid. Este un eveniment important pentru noi și ne bucurăm că aceste vehicule care circulă cu succes în toate capitalele europene vor circula începând cu această primăvară și în Târgoviște, aducându-ne și noi contribuția nu numai la modernizarea transportului public, dar și primii pași în ceea ce privește un mediu mai curat și mai puțin poluat. Autobuzele sunt echipate cu ultima tehnologie de propulsie hibrid, care oferă nu numai un nivel scăzut al emisiilor poluante, dar practic oferă și avantaje transportatorului prin consumul de combustibil redus, deci costuri reduse de exploatare. Vehiculele sunt echipate cu ultimele sisteme de monitorizare a transportului, mă refer la sisteme de numărătoare de pasageri, sisteme de supraveghere video și cu alte elemente care pot contribui la ridicarea calității transportului local”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *