• mie. sept. 27th, 2023

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Incendiul puternic de la REMAT! Reacția senatorului Dragoș Popescu

Byadminstefan

mart. 31, 2022

În noaptea de 30 – 31 martie, a izbucnit un incendiu puternic la centrul REMAT de reciclare a deșeurilor din Glina. Mai multe autospeciale au intervenit pentru stingerea flăcărilor. Senatorul USR-PLUS, Dragoș Popescu, a transmis pe pagina sa de Facebook faptul că norii groși de fum negru afectează sănătatea populației, iar calitatea aerului a scăzut în urma acestui incendiu izbucnit în urma unor arderi de deșeuri.

Parlamentarul Dragoș Popescu spune că Ministerul Mediului ar trebui să trimită Garda De Mediu la toți operatorii care gestionează deșeuri din jurul capitalei, în loc să dispună către IGSU controale pentru siguranța la incendii.

„Încă un incendiu de proporții a zguduit Bucureștiul, de data asta la REMAT Glina, unde au ars tone de piese provenite din dezmembrări auto.  Fumul negru cu toxicitate imensă, ce afectează sănătatea populației s-a dispersat ca urmare a vântului puternic, dar cu toate acestea valorile poluanților au cunoscut o creștere accentuată în noaptea de 30-31 martie.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna ia măsuri, exact așa cum e și el, insuficient: dispune către IGSU controale pentru siguranța la incendii, în loc să trimită Garda De Mediu la toți operatorii care gestionează deșeuri din jurul capitalei, ale căror depozite ard pe rând de ceva timp încoace și pe care nimeni nu pare că îi oprește.

Dar ce este cu adevărat hilar e că în comunicarea Ministerului instituția solicita ANPM lista operatorilor cu autorizații pentru gestionarea deșeurilor, adică nu numai că aceste autorizații NU sunt publice, dar nici măcar ministerul nu are acces la ele!

Tocmai ca urmare acestui aspect am venit cu ideea unui Cazier de mediu și a unui Registru național electronic de mediu, care să includă toate aceste acte de reglementare ale operatorilor, care să fie publice și pe baza cărora să se poată verifica oricând un operator și activitatea acestuia. Ba mai mult, când un operator încalcă succesiv prevederile autorizației să poată fi sancționat cu suspendarea acesteia și încetarea activității.

E nevoie de acest sistem pentru a preveni aceste incidente, pentru a ajuta comisarii Gărzii să-și facă treaba, pentru a suspenda operatorii care nu respectă legea ” , a fost mesajul senatorului USR, Dragoș Popescu.

Proiectul de lege poate fi citit pe pagina de Facebook a senatorului Dragoș Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *