• Dum. iun. 16th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

ISU: Șapte incendii de vegetație înregistrate ieri în județul Dâmbovița

ByDâmbovițaMedia

aug. 10, 2021

Comunicat ISU Dâmbovița

Incendiile de vegetație reprezintă un real pericol pentru viața oamenilor, mediul înconjurător și fauna din zonele afectate de acestea.

Numai ieri, 9 august a.c., în județul Dâmbovița au fost înregistrate 7 incendii de vegetație. În total a ars o suprafață de aproximativ 4 hectare de vegetație uscată, miriște și lăstăriș.

Rugăm cetățenii care dețin terenuri agricole să manifeste responsabilitate în ceea ce privește prevenirea incendiilor de vegetație, deoarece aceste evenimente pot pune în pericol culturile agricole, pădurile ori locuințele din imediata vecinătate, dar participanții la trafic de pe drumurile naționale și județene aflate în apropierea lor.

Având în vedere tendința de creștere a numărului acestor evenimente, atragem atenția cetățenilor că, potrivit legislației în vigoare privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele de prevenire și stingere a incendiilor, efectuarea unor lucrări de ardere a resturilor vegetale fără întrunirea condițiilor legale și, respectiv, fără luarea măsurilor de evitare a propagării la construcții, depozite, culturi agricole, păduri, plantații și alte vecinătăți constituie contravenții și se sancționează cu amendă.

De asemenea, locațiile suprafețelor agricole afectate de incendii sunt înaintate către Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) și Garda de Mediu – Comisariatul Județean Dâmbovița, pentru verificare și impunerea măsurilor privind modul de respectare de către fermieri a bunelor condiții agricole și de mediu referitoare la arderea miriștilor și a resturilor vegetale pe terenul arabil și la arderea pajiștilor permanente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *