• lun. mart. 4th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Localități în Dâmbovița fără infrastructură pentru colectarea separată a deșeurilor

ByDâmbovițaMedia

mart. 5, 2022

Senatorul USR-PLUS de Dâmbovița, Dragoș Popescu, însoțit de deputatul Diana Buzoianu și fostul Șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu,  au fost în tern în mai multe localități din județele Ilfov, Dâmbovița și Giurgiu. Pentru unele UAT-uri, colectarea selectivă a deșeurilor rămâne doar un vis îndepărtat. Parlamentarul Dragoș Popescu a subliniat că multe localități nu dispun de infrastructura necesară pentru colectarea separată a gunoaielor. Totodată,  râul Dâmbovița este sufocat de deșeuri, iar în localitatea Brezoaele, deșeurile sunt în continuare depozitate ilegal, prin practici pe care mulți le-ar fi crezut că au rămas istorie, dar se pare că încă se acționează cu ele. Dragoș Popescu a oferit mai multe detalii despre neregulile pe care le-a identificat în vizita din teren.

„Dacă a fost vineri am ieșit pe teren. Am oprit în câteva locuri de-a lungul râului Dâmbovița, în amonte de București, între localitățile Dragomirești-Vale și Brezoaele, trecând prin județele Ilfov, Dâmbovița și Giurgiu. Alături de mine au fost Diana Buzoianu și Octavian Berceanu, fostul Șef al Gărzii de Mediu și am fost ghidați de membrii asociației MaiMultVerde.

Am găsit râul Dâmbovița sufocat de deșeuri, vetre de arderi ilegale chiar în malurile apei și depozitări de deșeuri în apropierea râului. Situația nu este singulară, ba din contră, e aproape o regulă ca râurile României să arate așa.

Știm deja că multe dintre localitățile din mediul rural ?? ?????? ?? ??????????????̆ ?????? ?????????? ????????̆ ? ???̦???????, acestea ajungând să fie depozitate ilegal, la marginea comunității sau pe malul râurilor. Am identificat chiar, în localitatea Brezoaele, județul Dâmbovița, un depozit ilegal de gunoaie în spatele bisericii, o parte îngropate, iar o parte împinse direct în râu.

? Încercăm să identificăm soluții integrate, atât la nivel legislativ cât și la nivel de implementare a legislației deja existente pentru a reduce aceste fenomene absolut dăunătoare mediului și oamenilor” , a transmis senatorul USR-PLUS, Dragoș Popescu.

Ar putea fi o imagine cu corp de apă şi natură

Ar putea fi o imagine cu copac şi drum

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi corp de apă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *