• lun. mart. 4th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Mâine are loc expoziţia de artă plastică ”Flori pentru toţi” , la Muzeul de Istorie din Târgoviște

ByDâmbovițaMedia

apr. 22, 2021

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal Curtea Domnească Târgoviște, vă invită să vizitați, începând de vineri, 23 aprilie 2021, expoziţia de artă plastică ”Flori pentru toţi”, deschisă la etajul Muzeului de Istorie.
Expoziția, dedicată celebrării primăverii, ilustrează florile îndrăgite de diferiți artiști, mai mult sau mai puțin cunoscuți din arta românească, de la sfârșit de secol al XIX-lea și până în perioada contemporană.
Deoarece primăvara reprezintă adesea trezirea naturii, când grădinile și copacii din jurul nostru se umplu de culoare și parfum, dorim să vă încântăm privirea cu pânzele unor artiști precum Traian Brădean, Constantin Piliuță, Constantin Blendea, Gheorghe Zidaru, Teodora Simion, Valter Paraschivescu ș.a.m.d. Dacă unii artiști preferă simplitatea și delicatețea florilor sălbatice, alții preferă flori simbolice ori stilizate, care să amintească de starea sufletului prin intermediul unor flori simbolice ori metafore florale. Printre lucrările cu
tehnici de pictură mai speciale, ce pot fi admirate pentru minuțiozitatea, atenția și măiestria necesară, amintim acuarelele așternute pe hârtie cu pană de sitar de către artista Ana Maghieru la 1892.
Expoziția va rămâne deschisă până la data de 31 mai 2021 pentru a oferi timp suficient turiștilor să o poată viziona în condiții de maximă siguranță.

Biroul Relații Publice al Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *