• mar. nov. 28th, 2023

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Municipiul Târgoviște are un nou spațiu de fitness

Byadminstefan

sept. 21, 2022

Recent, au fost  finalizate lucrările la spațiul de fitness situat în cartierul Mihai Viteazul (micro 9), în vecinătatea străzii Matei Vlădescu. Investiția implementată de administrația publică locală a fost realizată din fonduri de la bugetul local.

 

Acesta cuprinde și un teren de mini-baschet. Investiția vine să completeze celelalte proiecte realizate pe zona de amenajare a spațiilor verzi și zona de regenerare urbană. Primarul Daniel Cristian Stan, însoțit de viceprimarii Monica Ilie, Cătălin Rădulescu și City managerul orașului, Gabriel Boriga, a oferit în cadrul unei conferințe de presă detaliile proiectului și a anunțat că asemenea investiții vor mai fi implementate și pentru alte cartiere ale municipiului.

În acest moment deschidem un spațiu de fitness cu totul și cu totul nou în municipiul Târgoviște. Este vorba despre un spațiu de aici din zona străzii Matei Vlădescu (microraionul 9), cartierul Mihai Viteazul. Este un spațiu care a fost realizat prin amenajarea a aproximativ 1000 de metri pătrați. Avem un spațiu verde generos, avem aparte de fitness, avem și un teren de mini-baschet, multă verdeață după cum se poate observa. Este un proiect realizat din bugetul administrației publice locale, care vine să se adauge celorlalte investiții importante pe zona de amenajare a spațiilor verzi, pe zona de regenerare urbană. De asemenea, este un proiect care va fi repetat și la nivelul altor cartiere. Că tot discutăm de zona de regenerare urbană a spațiilor verzi, precizez că sunt în plină desfășurare în acest moment lucrările la parcul de lângă Complexul Turistic de Natație. Acolo avem o lucrare de mare anvergură pe fonduri europene. În câteva luni sper să facem același lucru și acolo, adică să-l deschidem publicului.  De asemenea, pentru perioada următoare, pe Programul Operațional Regional următor, avem cel puțin două proiecte cu impact major pe ceea ce înseamnă amenajarea spațiilor verzi din municipiul Târgoviște, și nu numai. Primul, modernizarea și reabilitarea Parcului Chindia. Al doilea, punerea în valoare a Șanțului și a Valului Cetății. Sunt proiecte în valoare de aproximativ 130 de milioane de lei. Sunt proiecte foarte mari, cel mai mare fiind cel care vizează conservarea și punerea în valoare a Valului Cetății. Sunt în proiectare în acest moment, am accesat fonduri europene inclusiv pe ceea ce înseamnă proiectarea și sper să se deschidă cât mai repede finanțarea, astfel încât să ne putem bucura de două proiecte cu impact major. Zona microraionului 9 va fi complet schimbată, cu impact major pe ceea ce înseamnă punerea în valoare acestui monument  istoric de natură să crească nivelul de atractivitate turistică pentru municipiul Târgoviște, pe de-o parte, pe de altă parte, vrem ca tinerii să conștientizeze că trăiesc într-un oraș care mai bine de trei secole a fost principalul centru politic, economic, social și militar din Țara Românească” , a declarat primarul de la Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi în aer liber

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi în aer liber

Ar putea fi o imagine cu copac şi iarbă

Ar putea fi o imagine cu în aer liber

Ar putea fi o imagine cu baschet şi minge

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *