• mar. nov. 28th, 2023

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Municipiul Târgoviște va avea o nouă grădiniță modernă

Byadminstefan

ian. 27, 2023

Au fost finalizate lucrările la Grădinița din cartierul Sagricom! Astăzi, conducerea Primăriei Târgoviște a organizat o conferință de presă la unitatea de învățământ menționată, fiind prezentate și datele investiției. Noua grădiniță a fost utilată și dotată, proiectul fiind realizat pe fonduri europene.

La această conferință de presă au mai participat președintele CJD, Corneliu Ștefan și inspectorul școlar general al județului Dâmbovița, prof. Ileana Nicolaescu. Potrivit primarului Daniel Cristian Stan, proiectul a fost realizat în baza parteneriatului dintre Primăria Târgoviște și Ministerul Educației Naționale. Acesta a presupus construcția unui imobil P+E, care va găzdui trei grupe de copii, imobil cu o suprafață desfașurată de 720 mp.  Sursa de finanțare este reprezentată de Programul Operațional Regional Axa Prioritara 10, “Îmbunătățirea Infrastructurii Educaționale”.

 

Noua locație va funcționa în structura Grădiniței cu program prelungit  „ALEXANDRINA SIMIONESCU GHICA” și au fost demarate procedurile de acreditare! Primarul Daniel Cristian Stan a oferit mai multe detalii despre acest subiect.

 

Suntem în cartierul Sagricom din municipiul Târgoviște, aici unde au fost finalizate lucrările de construire a unei grădinițe noi. Este vorba de un imobil care face parte din structura Grădiniței Nr. 9 din municipiul Târgoviște.

Suntem într-un moment important, din nou, pentru infrastructura târgovișteană. Este vorba de un proiect de aproximativ 4,2 milioane lei, un proiect realizat în parteneriat de către municipiul Târgoviște și Ministerul Educației. O grădiniță finanțată pe Axa 10, care vizează infrastructura educațional, Programul Operațional Regional. Este vorba de construirea de la zero a unei facilități importante pentru copiii din această zonă și nu numai. Acest imobil poate găzdui 60 de copii, este cu toate dotările necesare, 3 săli de grupă, bucătărie, grupuri sanitare, spălătorie, călcătorie, deci tot ceea ce este necesar pentru ca o grădiniță să funcționeze în condiții foarte bune. Acest cartier avea nevoie de o asemenea structură. Și la această grădiniță din cartierul Sagricom avem energie din surse regenerabile, sunt panouri solare.

Imediat în vecinătatea acestei grădinițe va fi construită și o creșă și cred că vom oferi condiții foarte bune pentru locuitorii acestei zone, care este așa puțin depărtată de oraș și este important să aibă foarte aproape aceste unități. Cartierul s-a schimbat radical, avem și parcarea făcută, iluminatul public, vom realiza și un parc în zona dinspre biserică, plus creșa care va fi construită, plus un teren de sport pe care îl vom face în imediata vecinătate a acestei grădinițe.

Grădinița are și amenajări exterioare, un loc de joacă făcut de la zero” , a transmis primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

De asemenea, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a felicitat administrația locală târgovișteană pentru această investiție, dar și pentru celelalte proiecte realizate pe infrastructura educațională.

 

Corneliu Ștefan

„Cred că această zonă avea nevoie de această grădiniță și, bineînțeles, de investițiile pe care le-a enumerat domnul primar. Vreau să-l felicit pe domnul primar pentru tot ceea ce face pentru municipiul Târgoviște și nu în ultimul rând pentru această investiție deosebit de importantă pentru aceste cartier. Vreau să asigur, și pe domnul primar și pe târgovișteni, de tot sprijinul și toată colaborarea pentru proiectele pe care le avem pe raza municipiului Târgoviște. Investițiile pe care le-ați enumerat, viitoare, cred că vor înnobila acest cartier frumos al municipiului Târgoviște”

Nu în ultimul rând,  inspectorul școlar general, prof Ileana Nicolaescu, a declarat că realizarea acestui proiect reprezintă un alt pas înainte pentru infrastructura educațională târgovișteană, dar și dâmbovițeană.

Ileana Nicolaescu:

„Infrastructura educațională a județului Dâmbovița, iar astăzi a municipiului Târgoviște, îmbracă o haină nouă, în sensul că o nouă unitate de învățământ, de data aceasta preșcolar, își va deschide porțile. Parteneriatul școală-comunitate își găsește din nou expresia în dezvoltarea infrastructurii educaționale. Îl felicit și eu pe domnul primar și, deopotrivă, pe domnul președinte, pentru sprijinul pe care îl acordă actului didactic, în toate formele sale. Acea stare de bine pornește de la climatul de siguranță pe care îl asigurăm elevilor noștri, în cazul acesta preșcolarilor. Locuitorii acestui cartier au acum posibilitatea să-și înscrie copiii în această unitate de învățământ, unde vor funcționa trei grupe de preșcolari. Dotările sunt ultramoderne, adecvate actului educațional și același se întâmplă în întreg județul, în municipiu. Mulțumesc colegilor pentru susținere, pentru colaborare, cadrelor didactice pentru că au înțeles că în anumite situații de impune relocarea și desfășurarea actului didactic până la finalizarea lucrărilor în alte unități de învățământ.”

 

May be an image of table and indoor

May be an image of indoor

May be an image of indoor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *