• vin. sept. 22nd, 2023

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

O poveste despre oameni cu suflet…

Byadminstefan

oct. 6, 2021

Poveştile beneficiarilor noştri speciali, cu care v-am obişnuit în ultimele luni, au în spate poveşti deosebite ale celor pe care îi numim oameni cu suflet. Ei sunt acolo pentru cei mai puţin norocoşi oricând au nevoie şi sunt dispuşi să ajute necondiţionat!

Astfel de oameni am găsit şi în cadrul Asociaţiei Hera Club. Cristina şi Moni nu au rămas indiferente la nevoile micuţilor cu măsură de protecţie sau ale micuţilor cu dizabilităţi, care se află în familiile naturale. Văzându-le zâmbetele copiilor speciali la evenimente de grup, au decis să deschidă porţile spaţiului de joacă Hera KIDS în mod gratuit, dar şi braţele prietenoase şi afectuoase, tuturor copiilor cu dizabilităţi şi celor care nu au avut norocul să crească în familia naturală. Aceştia pot petrece clipe frumoase şi, totodată, pot face terapie prin joacă în spaţiul colorat şi bine organizat, dedicat lor, de luni până vineri. Părinţii trebuie să anunţe înainte de a veni cu micuţii cu dizabilităţi, care trebuie să fie însoţiţi permanent de un adult, astfel încât să îi fie alături la fiecare reacţie.

De asemenea, copiii cu dizabilităţi şi cei cu măsură de protecţie specială au gratuitate şi la
centrul de echitaţie Hippo Hippy, situat pe Dealul Domnitorilor. Regulile sunt aceleaşi: un telefon înainte şi însoţitor permanent în timpul petrecut alături de cai. Hipo-terapia se numără printre cele mai eficiente metode de recuperare pentru copiii cu deficienţe locomotorii, de limbaj sau de relaţionare şi, datorită generozităţii Cristinei și a lui Bogdan Ana, proprietarul cailor, micuţii pot beneficia în mod gratuit de terapie alături de cele mai nobile animale.

Cristina, preşedintele Asociaţiei Hera Club, este mai tot timpul prezentă la centrul de echitaţie şi are grijă ca fiecare copil să se acomodeze uşor cu caii, fără să fie forţaţi în vreun fel să se apropie de animalele atât de blânde.

Moni, animator socio-educativ şi vicepreşedintele Asociaţiei Hera Club, este cea care
împrumută feţele personajelor de poveste şi care îi însoţeşte pe copii în lumea basmelor. Nu se mulţumeste doar cu bucuria pe care o simt micuţii în preajma ei şi cu energia emanată de ei în spaţiul de joacă Hera KIDS, ci îşi doreşte să facă mai mult pentru micuţii cu nevoi speciale. Astfel că, s-a înscris şi la un curs ABA pentru a-i ajuta pe copiii diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist, dar şi pentru a-i înţelege mult mai bine.

Cele două personaje deosebite pe care am decis să vi le prezentăm sunt oameni cu suflet
de pus la suflet! Şi-au oferit sprijinul necondiţionat cu inima deschisă şi cu zâmbete largi pe chipuri, cu vocea plină de blândeţe şi cu gândurile empatice faţă de copiii speciali şi faţă de părinţii lor atât de greu încercaţi.
Cu astfel de oameni facem echipă şi încercăm şă le facem viaţa mai frumoasă celor chinuiţi
de soartă. Astfel de oameni sunt exemple demne de urmat, iar bunătatea de care dau dovadă le va fi răsplătită din plin!
Cuvintele de mulţumire nu sunt suficiente pentru a ne exprima recunoştinţa, dar bucuria
copiilor, zâmbetele atât de sincere ale micuţilor noştri speciali reprezintă cea mai mare răsplată pentru cei dornici să ajute.
Vă invităm şi pe dumneavoastră alături de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi
Protecţia Copilului Dâmboviţa şi de oamenii cu suflet care ne sunt aproape. Împreună putem face şimai mult bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *