• sâm. iul. 20th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Participarea senatorului Ion-Dragoş Popescu la Reuniunea Comitetului Parlamentar al Iniţiativei Central-Europene – Dimensiunea Parlamentară

ByDâmbovițaMedia

iun. 22, 2021

Comunicate de presă

Senatorul Ion-Dragoş Popescu, membru al Delegaţiei Parlamentului României la Iniţiativa Central-Europeană – Dimensiunea Parlamentară (ICE-DP), a participat la reuniunea online a Comitetului Parlamentar al ICE-DP, marți 15 iunie a.c., organizată de preşedinţia muntenegreană în exerciţiu a ICE-DP. Lucrările au fost prezidate de Tamara Vujović, preşedintele ICE-DP.
La reuniune au participat membri ai delegaţiilor parlamentare la ICE-DP din Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Italia, Moldova, Muntenegru, Macedonia de Nord, Polonia, România, Slovenia, Ucraina, Ungaria. Au participat, de asemenea, președintele Parlamentului din Muntenegru, Aleksa Bečić, ministrul sănătăţii, Jelena Borovinić Bojović şi alţi oficiali ai ţării gazdă, secretarul general adjunct al ICE, Zoran Jovanović şi directorul executiv al Biroului Directorului Regional al OMS pentru Europa, Robb Butler.
Programul a inclus prezentări şi dezbateri pe tema Promovarea mecanismelor de egalitate şi solidaritate în domeniul sănătăţii, oferind participanţilor oportunitatea de a face un schimb de informaţii şi bune practici privind provocările întâmpinate şi măsurile implementate de țările lor în contextul eforturilor de gestionare a consecinţelor pandemiei de COVID-19.
A fost evidențiată importanța formulării unui răspuns comun în scopul unei redresări socio-economice durabile, pornind de la lecţiile învăţate în timpul pandemiei, cu accent pe asigurarea accesului echitabil la servicii de sănătate de calitate şi pe rolul parlamentarilor în promovarea cu prioritate, pe agenda legislativului, a măsurilor destinate consolidării sistemelor de sănătate. Participanții au făcut un apel la solidaritate și acțiune comună pentru a contracara efectele crizei sanitare la nivel regional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *