• sâm. iul. 20th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Senatorul Dragoș Popescu, prezent astăzi la vizita Ministrului Sănătății de la Petrești

ByDâmbovițaMedia

iul. 16, 2021

Astăzi, 16 iulie, ministrul sănătății, Ioana Mihăilă și Stella Kyriakides, comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară, au avut o întâlnire de lucru, la centrul de vaccinare de la Petrești, județul Dâmbovița.

La eveniment au participat parlamentarii USR-PLUS, Dragoș Popescu și Daniel Blaga, prefectul județului Dâmbovița, Aurelian Popa, subprefectul Marinela Manea și directorul executiv al  Direcției de Sănătate Publică (DSP) Dâmbovița, Sorin Stoica.

Discuțiile au fost axate pe Strategia UE privind vaccinurile și pe derularea campaniei naționale de vaccinare în România împotriva COVID-19.

Senatorul, USR-PLUS, Dragoș Popescu, a salutat vizita ministrului Sănătății și a comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară. Acesta le-a transmis la rândul său oamenilor că nu trebuie lăsată garda jos, iar sfaturile specialiștilor din sănătate trebuie respectate pentru a fi câștigată lupta cu virusului.

,, Astăzi am participat cu plăcere la vizita efectuată în comuna Petrești de către doamna Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate și doamna Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății. Vizita celor două doamne în județul Dâmbovița a fost una ce a implicat un scop nobil: acela de a da un nou semnal clar în favoarea vaccinării, aici, în comunitatea noastră.

Cred că este extrem de important ca specialiștii să fie prezenți printre oameni, pentru a le putea răspunde punctual și onest la întrebări, căci doar așa putem să triem printre informații mai puțin credibile, cu o proveniență dubioasă.

Mesajul specialiștilor prezenți astăzi la Petrești a fost unul comun: ne vaccinăm și scăpăm! De stresul necunoscutului. De nevoia de protocoale și de norme de siguranță și măsuri sanitare suplimentare. Sigur, în momentul de față cazurile de îmbolnăviri din România sunt puține însă pericolul nu a trecut încă, dovadă că tot mai multe țări europene și nu numai au instituit recent protocoale suplimentare sau chiar carantină pentru turiști. Tocmai de aceea este esențial să nu lăsăm garda jos, pentru ca toamna care vine să ne găsească în siguranță. Pe noi. Pe cei dragi nouă. Pe toți cei din comunitate.

Mesajul meu pentru dâmbovițeni? Haideți să continuăm să punem sănătatea noastră și a celor din jurul nostru pe primul plan! Este atât de simplu acum. Mesajul meu pentru personalul medical? Vă mulțumesc și vă sunt recunoscător.” , a transmis senatorul, Dragoș Popescu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *