• mar. mai 21st, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Senatorul Dragoș Popescu, îngrijorat de drumul de acces spre Festivalul Peștera-Padina!

ByDâmbovițaMedia

iul. 23, 2021

Senatorul USR-PLUS Dâmbovița, Dragoș Popescu, a tras un semnal de alarmă asupra stării drumului de acces către Platoul Padina, pe drumul de pe partea dreaptă a Lacului Bolboci.

Dragoș Popescu a declarat că va solicita răspunsuri instituțiilor abilitate să ia o decizie în acest caz: Consiliul Județean Dâmbovița (în calitate de administrator al drumului), Instituției Prefectului Dâmbovița, Direcției Silvice Dâmbovița (administrator al drumului forestier din partea dreaptă a Lacului Bolboci) și Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița.

Senatorul USR-PLUS consideră că siguranța participanților nu poate fi garantată pe segmentul respectiv DJ 714.

,,Astăzi începe Festivalul Peștera-Padina organizat de Consiliul Județean Dâmbovița și care se va desfășura până duminică, 25 iulie.

Președintele CJD a anunțat că “se ajunge în cele mai bune condiții în Platoul Padina pe drumul de pe partea dreaptă a Lacului Bolboci.

Astfel, weekend-ul acesta putem merge, în siguranță, la festival”.

Realitatea este că accesul către festival se face pe un drum închis de către poliție circulației publice încă din 2016. De ce? Pentru că nu este un drum sigur. Mai mult, bucata de drum pe care doritorii sunt invitați să o folosească alternativ (partea dreaptă a lacului Bolboci), este drum forestier în administrarea Direcției Silvice.

Accesul auto spre platoul Peștera-Padina, unde are loc festivalul, se face,  începând de la intersecția DJ 713 A (dinspre Cota 1000) cu DJ 714, exclusiv pe un drum închis circulației publice.

Voi solicita răspunsuri de la instituțiile responsabile la următoarele întrebări:

Către CJD – Cum garantați, în calitate de administrator al drumului oficial închis, circulația în siguranță a participanților la festival? Cum ați informat cetățenii că accesul către festival se face pe segmente de drum închise publicului, prin urmare pe propria răspundere? Ce măsuri ați luat pentru a bloca accesul pe un drum închis care pune în pericol siguranța oamenilor?

Către Instituția Prefectului Dâmbovița – Având în vedere hotărârea 135/ 20.07. 2021 a CJSU, în ce locuri vor fi montate indicatoare pentru interzicerea deplasării pe DJ 714? Cum asigurați blocarea accesului pe un drum închis circulației publice din motive de siguranță?

Către Direcția Silvică Dâmbovița – Segmentul de drum forestier de pe partea dreaptă a lacului Bolboci, aflat în administrarea Direcției Silvice, este deschis circulației publice? Vă rog să îmi trimiteți dispoziția/ hotărârea prin care acesta a fost (re)deschis circulației publice.

Către Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița – Drumul Județean 714 este închis circulației publice? De cât timp și din ce motive? Ce măsuri veți lua pentru informarea cetățenilor și asigurarea accesului în siguranță al participanților la festival pe platoul Peștera-Padina?” , a fost reacția senatorului USR-PLUS Dâmbovița, Dragoș Popescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *