• vin. sept. 22nd, 2023

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Polițiștii dâmbovițeni au oferit ceai cald și cafea participanților la trafic

Byadminstefan

dec. 23, 2021

În această dimineață, conducătorii auto au fost întâmpinați de către polițiști cu
ceai, cafea și recomandări preventive

În această dimineață, 23 decembrie, polițiștii de la rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița s-au mobilizat și i-au întâmpinat pe conducătorii auto opriți în trafic cu ceai, cafea și recomandări preventive pentru reducerea victimizării prin implicarea în evenimente rutiere.
Acțiunea organizată de polițiști a avut un caracter preventiv, obiectivul fiind acela ca șoferii să înțeleagă că pe fondul neatenției ori a oboselii la volan se pot produce tragedii.
Întrucât suntem în pragul sărbătorilor de iarnă și în această perioadă sunt planificate deplasări pe distanțe lungi de drum, polițiștii au dorit să le reamintească participanților la trafic importanța pauzei după un timp mai mare de
condus.
De asemenea, polițiștii i-au sfătuit pe șoferi să se informeze despre condițiile meteo-rutiere existente pe traseul pe care urmează să-l parcurgă, iar în situația în care aceștia se deplasează pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, le-au reamintit că autoturismul trebuie să fie echipat obligatoriu cu anvelope de iarnă.
Polițiștii le-au recomandat șoferilor să conducă cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, conducătorii
auto au fost sfătuiți să își păstreze calmul, să nu blocheze intersecţiile şi nu se angajeze în depăşirea unei coloane de autovehicule.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *