• sâm. iul. 20th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Președintele CJD, Corneliu Ștefan, susține reforma fiscal-bugetară propusă de premierul Marcel Ciolacu

ByDâmbovițaMedia

sept. 19, 2023

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a luat parte, alături de colegii din Uniunea Națională a Consiliilor Județene, Asociația Municipiilor, Asociația Orașelor și Asociația Comunelor din România, la o serie de discuții cu premierul Marcel Ciolacu. Tema centrală a întâlnirii a fost impactul măsurilor de reducere a cheltuielilor bugetare și consolidare a finanțelor publice naționale.

 

Într-o postare pe Facebook, președintele Consiliului Județean Dâmbovița a evidențiat importanța reformei propuse de premier, subliniind că România trebuie să pună capăt risipei fondurilor publice și să promoveze prudența și eficiența financiară.

În primul rând, vreau să accentuez faptul că reforma propusă de Marcel Ciolacu urmărește stoparea risipei fondurilor publice. România nu își mai poate permite să piardă miliarde din cauza unui sistem fiscal ineficient, în care există o serie de privilegii și excepții, precum și din cauza unor cheltuieli excesive și supradimensionate. Așadar, este esențial să promovăm  prudența și eficiența financiară reducând anumite cheltuieli, în unele cazuri, inutile.

În al doilea rând, reforma își propune să promoveze echitatea fiscală. Sistemul actual de impozitare s-a dovedit a fi o povară disproporționată, cu anumite segmente ale societății suportând o povară fiscală mai grea în comparație cu altele. 

În al treilea rând, prin supraimpozitarea viciilor, Guvernul caută să descurajeze consumul lor excesiv în paralel cu generarea de venituri suplimentare la bugetul de stat. Aceeași abordare privitoare la generarea de noi venituri se aplică și în cazul luxului excesiv. Sumele astfel obținute pot fi utilizate pentru a îmbunătăți serviciile publice, infrastructura și pentru a aborda alte nevoi naționale urgente.

Reforma fiscal-bugetară propusă de Marcel Ciolacu este un pas crucial făcut pentru stabilitatea financiară a țării. România nu își poate permite să funcționeze în condiții de deficit excesiv. Este în interesul nostru național să luăm măsuri imediate pentru a reduce deficitul bugetar, evitând astfel riscul pierderii de fonduri europene și, implict, să asigurăm noi investiții în România” , a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *