• mie. sept. 27th, 2023

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Primarul Daniel Cristian Stan, mesaj de 9 mai: „Sunt 3 momente distincte, dar vitale pentru destinul acestei Românii în care trăim astăzi”

Byadminstefan

mai 9, 2022

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a transmis astăzi un mesaj cu prilejul marcării zilei de 9 mai, care semnifică, proclamarea independenței statale a României față de Imperiul Otoman, în 1877;  înfrângerea Germaniei lui Hitler de către puterile antifasciste în 1945 și,  Ziua Europei.

„Am crezut mereu că România a trecut, în destinul ei, prin mai multe intersecții istorice esențiale. Cartea neamului merită citită așa cum a fost și scrisă: cu sentimentul pătrunzător al unor fapte de sacrificiu și demnitate și curaj și toate cele câte sunt necesare ca un popor să aibă spirit.

Priviți doar la ziua de astăzi și veți fi de acord:

  • proclamarea independenței statale a României față de Imperiul Otoman, în 1877;
  • înfrângerea Germaniei lui Hitler de către puterile antifasciste în 1945;
  • și, în fine, Ziua Europei, o Europă din care România, cu o identitate foarte bine conturată, nu poate lipsi;

Sunt 3 momente distincte, dar vitale pentru destinul acestei Românii în care trăim astăzi. De cum le prețuim, de cum le „înmagazinăm” în fiecare dintre noi, de cum vorbim despre ele, de asta va depinde și România de mâine” , a transmis primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *