• mie. sept. 27th, 2023

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Proiect inedit demarat de administrația locală târgovișteană

Byadminstefan

iul. 26, 2022

Zona pietonală de pe Calea București, între Biserica Sârbilor și Tribunal, va fi modernizată și reabilitată. Este vorba despre un proiect special, în cadrul căruia vechiul trotuar va fi înlocuit cu asfalt colorat, desene și figuri geometrice, ceea ce ar putea fi atractiv pentru cei mai mici dintre locuitorii din zonă.

Proiectul va fi derulat cu bani exclusiv de la bugetul local. Investiția este menită să schimbe zona respectivă, transformând-o într-una cât mai primitoare. Primarul Daniel Cristian Stan, însoțit de întreg executivul Primăriei Târgoviște, viceprimarii Monica Ilie, Cătălin Rădulescu și city managerul Gabriel Boriga, a transmis că în trei zile vor fi finalizate lucrările de asfaltare, după care vor fi realizate și desenele pe asfalt. De asemenea, mai multe zone din oraș vor avea parte de asemenea schimbări.

 

 

Primăria Târgoviște implementează aici un proiect important de refacere a întregii zone pietonale din fața blocurilor H. Este vorba de un prim proiect care este implementat în această zonă. Asemenea investiții vor continua… Refacerea pavimentului se va face cu un asfalt de culoare roșie, sau aproape roșu, urmând să fie puse și niște figuri geometrice astfel încât întreg pavimentul să fie foarte atractiv pentru copii. Este o zonă pietonală foarte extinsă, o zonă destul de degradată, și am vrut să facem ceva deosebit și sunt convins că așa se va întâmpla. Lucrările vor fi finalizate până la finalul săptămânii, în 2-3 zile va fi gata întreaga zonă, urmând ca după aceea să se aplice și desenele, care sunt convins că vor atrage foarte mulți copii în această zonă. Este un proiect implementat din bugetul propriu al municipiului Târgoviște, de altfel în perioada următoare vor debuta alte asemenea proiecte și aș da exemplu proiectul care vizează noua parcare ce va fi realizată în zona străzii Diaconu Coresi din microraionul IV, acolo unde pe locația unei foste centrale termice va fi făcută o parcare nouă. De asemenea, lucrări de acest tip vor continua și în Cartierul Mihai Viteazul (microraionul IX) și în multe alte zone din municipiul Târgoviște. De altfel, acest proiect prin care fostele puncte termice, acum degradate, fie vor fi transformate, fie vor fi demolate, iar pe locul acestora urmează să fie construite parcări… Deci asemenea proiecte vor continua în municipiul Târgoviște, următorul de acest tip vizează, spre exemplu, punctul termic de pe strada Mihail Sadoveanu din microraionul XII… Este vorba de lucrări derulate, în cea mai mare parte, din bugetul local, deci există și constrângeri de natură financiară, însă vrem să continuăm cu acest tip de proiecte țintite pe zone foarte bine determinate din cartierele municipiului astfel încât zonă cu zonă, cartier cu cartier, să oferim târgoviștenilor confortul dorit.

 

În această zonă rampele sunt realizate cu asfalt normal, urmând ca zona pietonală să fie făcută cu un asfalt de o culoare diferită astfel încât să arate și foarte bine, să atragă și copiii și să oferim și zonei acesteia o investiție de care avea nevoie, pentru că pavimentul anterior cred că avea undeva la 30-40 de ani și era foarte deteriorat. Mozaicul era foarte greu de realizat și de înlocuit, a trebuit să scoatem tot ce era înainte, s-a pus o șapă pentru rezistență și acum se toarnă asfaltul”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *