• mar. mai 21st, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Purtătorul de cuvânt al PSD Dâmbovița, Costin Cozma, critică inițiativa referendumurilor pe tema familiei tradiționale și a plăților cash

ByDâmbovițaMedia

oct. 16, 2023

Într-o conferință de presă susținută la sediul PSD Dâmbovița, Costin Cozma, purtătorul de cuvânt al partidului, a atras atenția asupra a ceea ce el numește „guralivii politicii românești”, care au anunțat intenția de a strânge semnături pentru organizarea a două referendumuri privind familia tradițională și plățile cash. Cozma a respins vehement aceste inițiative, susținând că ambele teme nu reprezintă probleme reale pentru societatea românească și ar trebui să fie înlocuite cu subiecte mai urgente.

AUR a anunțat că va iniția această campanie de strângere de semnături, dar social-democrații sugerează că ar fi mai oportun să se concentreze asupra unor teme cu adevărat urgente, precum combaterea violenței și a violurilor, și să încurajeze inclusiv membrii și liderii Alianței pentru Unirea Românilor să sprijine aceste cauze.

În ceea ce privește tema familiei tradiționale, Cozma a subliniat că în Codul Civil român există prevederi clare privind căsătoria, definind-o ca uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie. El a subliniat că nicio instituție europeană sau de altă natură nu forțează România să-și modifice legislația pentru recunoașterea căsătoriilor între persoane de același sex.

 

În ceea ce privește plățile în numerar, Cozma a declarat că acestea nu sunt interzise și nu vor fi interzise în România. Cu toate acestea, el a menționat existența unor plafoane destinate combaterii spălării banilor, dar a subliniat că aceste plafoane sunt mult peste veniturile majorității românilor și nu ar trebui să reprezinte o problemă reală.

 

Totodată, purtătorul de cuvânt al PSD Dâmbovița a lansat un apel pentru politicieni să abordeze probleme mai urgente, precum combaterea violenței și a violurilor, și să strângă semnături pentru aceste cauze, inclusiv din rândul propriilor colegi de partid. Această critică adusă inițiativei referendumurilor evidențiază dezacordul cu privire la prioritățile pe care unii politicieni le promovează în spațiul public românesc.

Guralivii politicii românești anunță că vor strânge semnături pentru organizarea a două referendumuri, pentru familie și pe tema plăților cash. Ambele teme sunt false și niciuna nu reprezintă o problemă reală pentru societatea românească. Dacă tot vor să abordeze teme serioase să strângă semnături, începând cu proprii lor colegi de partid, pentru combaterea violenței și a violurilor.

 

În momentul de față, Codul Civil are prevederi clare privind familia. Căsătoria este uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie. Nicio instituție europeană sau de altă natură nu impune României să-și modifice legislația pentru recunoașterea căsătoriilor între persoanele de același sex.

 

În ceea ce privește plățile în numerar, nu sunt interzise și nici nu vor fi interzise în România. Nici nu ar fi posibil. Există însă plafoane pentru combaterea spălării banilor, însă aceste plafoane sunt cu mult peste veniturile pe care le au cei mai mulți dintre români”, a declarat Constantin Cozma, purtător de cuvânt PSD Dâmbovița.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *