• mar. nov. 28th, 2023

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Purtătorul de cuvânt al PSD Dâmbovița, Costin Cozma, transmite:Guvernul aprobă reforma sistemului de pensii publice: mai multă echitate și susținere pentru pensionari și salariați

Byadminstefan

nov. 13, 2023

Purtătorul de cuvânt al PSD Dâmbovița, Costin Cozma, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la sediul filialei județene, că Guvernul a aprobat un act normativ pentru reforma sistemului de pensii publice din România. Această reformă are ca obiectiv principal aducerea echității între pensionari și consolidarea principiului contributivității.

 

Costin Cozma a subliniat că  reforma reprezintă cea mai amplă schimbare a sistemului de pensii și a fost realizată în strânsă colaborare cu experții Comisiei Europene și ai Băncii Mondiale. Experții au confirmat că noua lege este sustenabilă și va contribui la stabilizarea sistemului de pensii din România. Reforma are un impact semnificativ nu doar asupra pensionarilor, ci și asupra salariaților, deoarece răsplătește munca și contributivitatea, încurajează natalitatea și stimulează continuarea studiilor.

 

În legătură cu impactul creșterii pensiilor programate pentru anul 2024, Costin Cozma a asigurat că aceasta nu va implica taxe suplimentare pentru cetățeni. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, va avea rolul de a găsi resursele financiare necesare pentru a satisface așteptările românilor și pentru a impune disciplina financiară necesară pentru eliminarea risipei.

În ceea ce privește impactul creșterii pensiilor în anul 2024, cu siguranță nu va atrage taxe suplimentare. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloş, are însă rolul de a găsi resursele financiare așteptate de români și de a impune disciplina necesară pentru eliminarea risipei.

Digitalizarea ANAF și creșterea colectării TVA trebuie să reprezinte prioritatea zero a domnului Boloş. Totodată, diminuarea cu 10% a evaziunii fiscale ar însemna un plus de 157 de miliarde de lei, sumă din care se acoperă ușor cele 30 de miliarde necesare pentru creșterea pensiilor în 2024 și cele 35 de miliarde din 2025. Trebuie doar voință” , a transmis Costin Cozma în cadrul conferinței de presă.

Totodată, purtătorul de cuvânt al PSD Dâmbovița a precizat că  nicio pensie nu va scădea în urma recalculării, deoarece se aplică principiul pensiei mai favorabile. Așadar, pensiile care deja sunt peste valoarea rezultată din noua formulă se vor menține la același nivel.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *