• Dum. iun. 16th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Răspunsul Comisiei Europene de Mediu privind hidrocentrala din Defileul Jiului

ByDâmbovițaMedia

mart. 30, 2022

Potrivit senatorului USR, Dragoș Popescu, Comisia Europeană va face demersurile necesare pentru a se asigura că legislația din România, privind protejarea mediului, rămâne în acord cu cea europeană.

Parlamentarul a oferit mai multe detalii despre acest subiect pe pagina sa de Facebook.

„Am primit astăzi răspunsul Comisiei Europene privind proiectul de lege ANTI-NATURĂ a PSD Comisia Europeană este pregătită să facă pașii necesari pentru a se asigura că legislația românească rămâne în acord cu cea europeană. În traducere liberă, în cazul în care legea va fi promulgată va urma declanșarea unei proceduri de infringement din partea Comisiei.

Săptămâna trecută proiectul a fost votat și în plenul Camerei Deputaților unde a trecut cu voturile celor mai mulți dintre parlamentari, singurii care au votat împotrivă fiind cei din USR.

USR a sesizat Curtea Constituțională  pentru legea contrară mai multor decizii ale instanțelor românești, dar mai ales contrară legislației europene. Iar organizațiile de mediu au transmis sesizări și către Avocatul Poporului și către Președintele României pentru ca legea să fie trimisă spre reexaminare” , a transmis senatorul USR, Dragoș Popescu.

 

Ar putea fi o imagine cu în aer liber şi text care spune „Răspunsul Comisarului European de Mediu privind hidrocentrala din Defileul Jiului Eurspean Commission DragoÈ Popescu senator de DâmboviÈa”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *