• sâm. iul. 20th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Recomandările polițiștilor pentru deplasări în condiții de siguranță pe autostradă

ByDâmbovițaMedia

aug. 24, 2021

Întrucât în această perioadă traficul pe autostradă este mai intens, polițiștii dâmbovițeni le reamintesc conducătorilor auto principalele reguli de circulație pe care aceștia trebuie să le respecte când se deplasează pe autostradă.
Atunci când pătrundeți pe autostradă folosind banda de intrare (accelerare) trebuie să cedați trecerea autovehiculelor care circulă pe prima bandă a autostrăzii și să nu stânjeniți în nici un fel circulația acestora. Cu excepția cazurilor justificate, este interzis să circulați, opriți sau staționați autovehiculele pe banda de urgență.
În circulația pe autostrăzi, conducătorii de autovehicule sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă.
Când circulația se desfășoară pe două sau mai multe benzi pe sens, acestea se folosesc de către conducătorii de vehicule în funcție de intensitatea traficului și viteza de deplasare, existând obligația de a reveni pe prima bandă ori de câte ori acest lucru este posibil. În situația în care schimbați banda de deplasare este necesar să semnalizați intenția dumneavoastră și să vă asigurați că din spate nu circulă alte autovehicule.

Ieșirea de pe autostradă se poate face numai prin locurile destinate acestui scop. Dacă nu v-ați încadrat corespunzător pentru a părăsi în condiții de siguranță autostrada, este obligatoriu să conduceți până la următoarea ieșire.
De asemenea, reamintim faptul că pe autostrăzi este interzisă circulația pietonilor, a vehiculelor cu tracțiune animală, a vehiculelor trase sau împinse cu mâna, a bicicletelor și mopedelor, a autovehiculelor cu gabarite sau mase depășite fără autorizație specială de transport eliberată conform prevederilor legale, a tractoarelor și mașinilor autopropulsate pentru lucrări agricole, precum și a vehiculelor care, prin construcție sau din alte cauze, nu pot depăși viteza de 50 km/h.
Polițiștii le recomandă șoferilor să nu conducă dacă au consumat băuturi alcoolice ori se simt obosiți și să respecte întotdeauna viteza legală impusă pe sectorul de drum pe care se deplasează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *