• Dum. apr. 14th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Stația de sortare deșeuri a Primăriei Sectorului 3, acuzată că a îngropat deșeuri! Imagini video

ByDâmbovițaMedia

mai 17, 2022

În urma unei vizite în teren la  stația de sortare deșeuri a Primăriei Sectorului 3 de lângă satul Cățelu,  senatorul USR Dâmbovița, Dragoș Popescu,  alături de alți colegi de-ai săi au sesizat la 112 că sunt îngropate mai multe tipuri de deșeuri, de construcții, plastic și lemn, în interiorul stației.

În urma acestei sesizări, Societatea SD3 Salubrizare și Deszăpezire S3, condusă de primăria lui Robert Negoiță, a primit o amendă de 30.000 de lei pentru funcționare fără autorizație.

Printr-o postare pe pagina sa de Facebook, senatorul Dragoș Popescu, a reamintit că a propus o inițiativă legislativă pentru transformarea în infracțiune a arderilor și îngropărilor de deșeuri, pe care Ministerul Mediului a avizat-o negativ, după care a preluat prevederea într-o ordonanță de urgență care, iată, a ajuns să producă efecte.

„Amendă de 30.000 lei pentru funcționarea fără autorizație de mediu aplicată de Garda de Mediu și plângere penală pentru îngroparea deșeurilor!

Acestea sunt rezultatele deplasării pe care am făcut-o în data de 05.05 la stația de sortare din sectorul 3 al Capitalei, când am sesizat la 112 că se îngroapă deșeuri la locație. Pentru locuitorii din zonă, această groapă care generează poluare masivă asupra aerului și solului și mirosuri pestilențiale, le transformă viața în calvar.

Stația de sortare, care funcționa cu autorizația suspendată este deținută de SD3 SALUBRITATE ȘI DESZĂPEZIRE S3 S.R.L. și este “mândria” primarului Negoiță, care se lăuda cu “sortarea” care se întâmpla la stația lui, fără să spună că de fapt acolo se depozitau/ îngropau deșeuri.

Am văzut cum camioanele care aduceau și scoteau deșeuri din stația de sortare a primarului Negoiță erau lăsate de comisarii Gărzii de Mediu să plece fără verificări suplimentare, deși acestea lăsau în urmă o dâră de levigat, și transportau deșeurile spre alte depozite de deșeuri, printre care și către statia de sortare Aninoasa.

Am fost în această deplasare pe teren, împreună cu colegii mei: Octavian Berceanu, Simona Spătaru ,Oana Cambera, Silvia Dinică, Denisa Neagu și Lucian Ștefan Rădulescu” , a transmis senatorul USR, Dragoș Popescu.

Clip video:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *