• lun. mart. 4th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Târgoviște:Lucrările la Școala Gimnazială Nr-ul 13 ,,Matei Basarab” , continuă să avanseze!

Astăzi, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a  susținut o conferință de presă având ca temă principală prezentarea stadiului proiectului de extindere, reabilitare, modernizare si echipare a ŞCOLII GIMNAZIALE “MATEI BASARAB”, proiect în cadrul căruia, valoarea finanțării europene accesate de către administrația locală targovișteană fiind de 22.223.977,79 lei.

Astfel, în baza celei mai mari investiții pe fonduri europene care a vizat vreodată o unitate de învățământ din Targoviște, școala este reabilitată în întregime, va beneficia de o sală de sport, de laboratoare noi si de o sală multifuncțională, de un teren de sport exterior ultramodern, urmând a se bucura și de dotări didactice, de dotări și echipament sportiv pentru sala de sport și terenul exterior, de echipament audio-video, de echipament IT și software sau de mobilier nou.

Totodată, școala va dispune și de un sistem de panouri solare și fotovoltaice de natură să confere independență energetică unității de învățământ.

,,,,La Școala ,,Matei Basarab” Nr-ul 13, Primăria Târgoviște implementează un proiect cu finanțare europeană, un proiect în valoare de peste 18 milioane de lei, care vizează modernizarea, reabilitarea, extinderea și dotarea acestei unități de învățământ. După finalizarea lucrărilor la Școala Nr-ul 8, ,,Mihai Viteazul” și la această unitate de învățământ facem eforturi ca până la anul școlar următor, copiii să se poată întoarce într-o unitate de învățământ cu totul și cu totul nouă. Intervențiile despre care discutăm vizează pe de-o parte reabilitarea integrală, de substanță a corpului existent, cu schimbarea instalației termice, instalației electrice, instalației sanitare, consolidări, și de asemenea, construirea unei săli de sport, a unor vestiare pentru sala de sport, a unui nou corp de clădire, o incintă destinată after school-ului. Mai avem în partea opusă și o sală multifuncțională, cu precizarea că această unitate de învățământ va beneficia de un sistem de panouri fotovoltaice, se va produce energie electrică, se va produce energie termică, neceasară pentru funcționarea acestei școli. Termenul de execuție expiră în luna noiembrie, însă facem toate eforturile pentru ca lucrările să fie finalizate până la începutul anului școlar viitor. La această data, stadiul fizic de realizare a investiției se apropie de 70%!” ,  a declarat în conferința de presă susținută astăzi primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *