• vin. sept. 22nd, 2023

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Veste bună a președintelui CJD, Corneliu Ștefan, despre realizarea instalației de tratare a deșeurilor colectate separat

Byadminstefan

mart. 29, 2022

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a anunțat pe pagina sa de Facebook că a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții JASPERS și ai Ministerului Investițiilor și Fondurilor Europene, la sediul administrativ al județului.

În cadrul întrunirii au fost dezbătute subiecte despre „Sistemul de management integrat al deșeurilor din județul Dâmbovița”.

Președintele CJD a oferit mai multe detalii despre acest subiect.

 

„Astăzi, am lucrat alături de reprezentanți ai JASPERS și ai Ministerului Investițiilor și Fondurilor Europene la proiectul „Sistemul de management integrat al deșeurilor din județul Dâmbovița”.

Datorită importanței și valorii acestuia, aproximativ 90.000.000 EURO, este pentru prima dată când JASPERS implică întreaga echipă în consultanța și asistența tehnică necesare implementării unei noi instalații, care va închide circuitul managementului deșeurilor în județul nostru.

Prin acest sistem, cu ajutorul fondurilor europene, ne propunem realizarea unei instalații de tratare a deșeurilor colectate separat, care conține:

O instalație de tratare mecanică a deșeurilor reciclabile;

O instalație de tratare mecanică a deșeurilor reziduale;

O instalație de tratare biologică prin digestie anaerobă;

O platformă de compostare;

Un centru de colectare a deșeurilor speciale;

Hală de tratare a deșeurilor textile și a deșeurilor voluminoase.

Sunt convins că, în urma vizitei de astăzi, atât la groapa de deșeuri de la Aninoasa, cât și la Șotânga, unde va fi construit sistemul, cel mai ambițios proiect privitor la gestionarea deșeurilor din județul nostru a făcut un pas uriaș înainte spre implementare, de ajutor fiind și programul de colectare selectivă demarat luna aceasta în Dâmbovița” , a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi în aer liber

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi drum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *