• mar. apr. 30th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Senatorul Dragoș Popescu…despre prima zi de școală ,, De foarte mult timp vedem filmul acesta de care mulți dintre noi ne-am plictisit”

ByDâmbovițaMedia

sept. 14, 2021

 

A început noul an școlar 2021-2022. În prima zi în care au avut loc ceremoniile de deschidere, parlamentarul USR-PLUS, Dragoș Popescu și-a arătat nemulțumirea pe pagina sa de socializare despre modul în care aceste festivități sunt organizate an de an la fel de plictisitoare și nefolositoare pentru elevi, dar și pentru dascăli.

Dragoș Popescu a semnalat că este momentul ca în prima zi de școală  primarii, polițiștii și preoții sau alți politicieni să aibă alte activități decât cele în care vin și vorbesc în fața elevilor, fără să le transmită un mesaj util. Acesta a mai ridicat și problema directorilor de școli numiți politic, afirmând că un director nu trebuie să fie o persoană numită de partid în această funcție, ci una capabilă să conducă o instituție, mai ales când vine vorba despre o instituție care face parte din sistemul educațional.

 

,,Revin la ziua de ieri și la semnificația acesteia – începutul anului școlar 2021-2022.

Încă mai sper că unii primari își vor schimba abordarea și vor renunța la discursurile demagogice și plictisitoare, la limbajul de lemn și la confiscarea unei zile importante din viața elevilor și a familiilor lor. Nici dascălii nu cred că participă cu plăcere la asemenea festivități atunci când la prezidiu se află polițistul, preotul, primarul sau viceprimarul, city-managerul, politicieni sau alți astfel de invitați, când festivitățile ar trebui dedicate copiilor și cadrelor didactice.

Toți cei enumerați ar trebui să se implice altfel : să asigure infrastructura necesară, siguranța, regulamentele, programa școlară, etc.

De foarte mult timp vedem filmul acesta de care mulți dintre noi ne-am plictisit. Și când asistăm la el exact în curtea școlii ce încredere mai avem că aceasta ne mai poate educa și forma copii liberi în gândire, nesupuși, încrezători în forțele proprii, curajoși, demni? Ce tip de relație ai putea avea cu un director pus în funcție de către un partid? Un director care ar trebui să fie liderul unei echipe, care să inspire, să unească, să asigure suport și susținere, să se impună prin respect și prin performanță profesională.

Cu siguranță mulți dintre copii vor răzbate în viață prin educație și prin studiu, prin pasiune și perseverență. Dar își vor aminti mereu de curtea școlii, așa cum arăta ea la fiecare început de an școlar. Își vor aminti de primar, de polițist, de preot…Care nu le-au spus nimic interesant, care nu i-au învățat mai nimic, cu care nu au interacționat. Dar din cauza cărora au stat multe ore în picioare sau în soare, plictisiți, triști, lipsiți de entuziasm. Chiar din prima lor zi de școală” , a transmis senatorul pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *