• mie. feb. 1st, 2023

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Senatorul Dragoș Popescu: ,,Stațiunea Peștera-Padina, este într-un grav pericol”!

Byadminstefan

sept. 15, 2021

Parlamentarul USR-PLUS, Dragoș Popescu a semnalat pe pagina sa de socializare câteva nereguli petrecute în ultimul timp la stațiunea dâmbovițeană de interes național Peștera-Padina. Acesta spune că zona turistică a devenit victima unor interese personale din partea unor foști politicieni.

Acțiunile careu au dus aici sunt de la o serie de construcții ilegale, spune senatorul, realizate din depozitări de pământ și mineral sau deșeuri provenite din construcții chiar din parcul natural. Unul dintre cei vizați pentru aceste construcții ilegale este Valentin Calcan, care ocupă funcția de președinte al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița. Acesta a mai fost în trecut senator PSD. Valentin Calcan intenționează să construiască în Stațiunea Peștera-Padina un hotel de cinci stele, dar construcția se pare că încalcă anumite norme și potrivit spuselor senatorului Dragoș Popescu, este posibil ca în urma controlului care a avut loc zilele trecute, societatea care deține hotelul să fie nu doar amendată, dar și obligată să readucă terenul la starea inițială, un lucru destul de greu de realizat.

,,Trebuie să fim cetățeni vigilenți și să semnalăm de fiecare dată încălcări ale legii. Vă aduc în atenție două situații de pe raza județului Dâmbovița care capătă o și mai mare gravitate prin implicarea unor persoane care în trecut votau legi în Parlament și acum nu le respectă sau care în prezent ocupă funcția de edil al unei comune dâmbovițene. Să le luăm pe rând:

Stațiunea Peștera-Padina ar trebui să reprezinte un reper al turismului național. Aflată în inima Bucegilor și beneficiind de o priveliște de-o frumusețe incontestabilă, Peștera – Padina a fost inclusă în rândul stațiunilor turistice de interes național, un motiv în plus pentru ca întregul ei areal să fie atent conservat și îngrijit. Mai mult, reprezintă parțial sit “Natura 2000”, adică este o arie de protecție specială. Cu toate acestea, interesele personale au intervenit brutal aici, o întreagă arie naturală ce teoretic trebuia să fie protejată fiind acum în grav pericol.

Cum s-a ajuns aici? Printr-o serie de construcții care, în mod normal, nu ar fi trebuit permise și care au rezultat nu doar în depozitări de pământ ci și de agregat mineral sau deșeuri provenite din construcții chiar în parcul natural. Unul dintre acești “dezvoltatori” este fostul senator PSD Valentin Calcan, actualul președinte al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița, pe vremuri un vajnic promotor al zonei, iar acum antreprenorul care se pregătește să o îngroape sub propriul hotel.

La finalizarea unui control ce a avut loc recent în zonă, există șansa ca societatea care deține hotelul să fie nu doar amendată dar și obligată să readucă terenul la starea inițială. Din păcate însă, odată făcut, răul este extrem de greu de reparat, motiv pentru care cred că este nevoie de legi clare și poate mult mai dure pentru astfel de practici, astfel încât asemenea grozăvii să nu se mai întâmple” , a transmis  senatorul USR-PLUS Dragoș Popescu.

 

O altă situație din județ în care natura este pusă în pericol, este cea de la Vlădeni. Potrivit parlamentarului Dragoș Popescu, pe raza comunei Vlădeni au apărut deșeuri rezultate în urma unor construcții executate de primarul localității, Maria Poșircă.

,, A doua situație de nerespectare a legii are loc pe raza comunei Vlădeni. Deșeurile rezultate în urma unor construcții executate pentru doamna primar Maria Poșircă sunt aruncate într-o zonă din comuna condusă chiar de domnia sa cu nerespectarea prevederile legale. Atunci când colegul meu, consilier local în CL Vlădeni, a solicitat detalii, doamna primar a recunoscut fapta și a spus că deșeurile urmează a fi ridicate. Este cunoscut faptul că rude ale doamnei primar sunt dezvoltatori imobiliari și nu pot să nu mă întreb: oare așa procedează de fiecare dată când construiesc sau dărâmă?

Dacă actuali sau foști politicieni, aleși locali, nu respectă legile atunci de ce ne mirăm când cetățenii urmează același prost exemplu?

Cum poate fi dezvoltată ecologic, într-un mod prietenos cu natura, stațiunea Peștera-Padina când conducerea CJD asistă pasiv la poluarea apelor, cunoscând faptul că apa menajeră, neepurată, rezultată de la majoritatea pensiunilor din zonă este vărsată în râurile din apropiere?

Voi urmări cu atenție cum vor evolua lucrurile și sper ca în scurt timp doamna primar să înceapă igienizarea zonei.

Iar dacă aveți drum prin zona protejată Peștera și observați nereguli vă rog să îmi dați de știre pentru a informa autoritățile.

Atunci când protejăm natura ne protejăm pe noi.” , a fost mesajul senatorului USR-PLUS, Dragoș Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *