• mar. mai 21st, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

A început montarea proiectoarelor pentru nocturnă la stadionul ,,Eugen Popescu”

ByDâmbovițaMedia

mai 7, 2021

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a anunțat că la stadionul ”Eugen Popescu” au început și lucrările de montare a proiectoarelor aferente primei instalații de nocturnă din istoria principalei arene sportive a județului Dâmbovița, urmând ca, la începutul săptămânii viitoare, cei 4 stâlpi ai instalației, complet echipați, (din care 3 cu o înălțime de 36 de metri si unul cu înălțimea de 30 de metri), să fie ridicați pe poziția finală.

Nocturna de pe stadionul ”Eugen Popescu” este una performantă, cuprinzând nu mai puțin de 160 de corpuri de iluminat, fiecare corp de iluminat fiind alcătuit din 30 de proiectoare LED.

În paralel, continuă montarea ultimilor stâlpi aferenți tribunei metalice, fiecare având o înălțime de 16 metri, precum și lucrările de turnare a gradenelor la tribuna veche, dar și săpăturile pentru rețelele de utilități.

Pentru a evita orice speculații, vreau sa asigur toți iubitorii fotbalului că ne dorim, poate mai mult decât oricine, finalizarea proiectului!

,,Eu sunt primul care-și dorește ca echipa să joace cât mai repede pe gazonul local. Primăria Târgoviște susține necondiționat Chindia.
Vom rezolva și problema infrastructurii și vom intra pe un drum drept al performanței sportive.
Câteva lucruri trebuie însă spuse:
– In anul 2015, cand a fost instalată actuala conducere a Primariei Targoviste, echipa juca in Liga 3, iar în numai câteva sezoane Chindia a reușit 2 promovări;
finanțarea lucrărilor la stadion este asigurată în proporție de 100% de către Primărie;
– este foarte dificil să susții financiar o echipă de fotbal de primă ligă (echipa este susținută exclusiv de către Primărie și Consiliul Județean Dâmbovița) și să îi construiești și stadion, în același timp, fiind orașe mult mai potente financiar care nu susțin echipe de Liga 1 (ex: Timișoara, Oradea, Ploiești, Buzău sau Galați) și nu vreau să mă gândesc la ipoteza unui blocaj financiar;
actualul Guvern pur și simplu a ignorat, mai bine de un an, târgoviștenii, nealocând vreun ban, prin rectificare bugetară acestui oraș, iar anul acesta ne confruntăm cu un deficit bugetar fără precedent;
bugetul echipei este asigurat, in proportie de 99%, de către Primăria Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița (exclusiv drepturile TV) și a crescut în fiecare an, fiind una dintre puținele echipe care se bucură de stabilitate financiară, la nivelul primelor 2 eșaloane;
Așa stau lucrurile în legătură cu modernizarea stadionului din Târgoviște și vă asigur ca tot actuala echipă a Primăriei Târgoviște va asigura și Chindiei o arenă modernă până la finalul acestui an, sub rezerva existenței însă a unei resurse financiare consistente.
Dacă performanța istorică a promovării echipei noastre favorite in Liga 1 în anul 2019 reprezintă un moment unic in aproape un sfert de secol, reabilitarea stadionului reprezintă prima intervenție care vizează modernizarea acestei baze sportive, din ultimii aproape 50 de ani!” , a transmis primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *