• lun. feb. 6th, 2023

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Izvorul Tămăduirii, zi de mare sărbătoare creștină la Nucet

Byadminstefan

mai 7, 2021

Numeroși credincioși s-au adunat, astăzi, 7 mai 2021, la Mănăstirea Nucet, cu prilejul sărbătorii creștine Izvorul Tămăduirii. Prăznuită de Biserica Ortodoxă în prima vineri după Paşte, Izvorul Tămăduirii este o sărbătoare închinată Maicii Domnului, numele acesteia amintind de o serie de minuni săvârşite la un izvor aflat în apropierea Constantinopolului.
Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a luat partre, alături de credincioșii prezenți la Mănăstirea Nucet, atât la liturghie, cât și la ceremonialul religios dedicat sfințirii aghiasmei mici.
De asemenea, au participat: George Ungureanu, viceprimarul comunei Nucet, parlamentari dâmbovițeni, reprezentanți din partea autorităților locale și județene.
În cadrul acestui important moment liturgic, un sobor de preoți ai Arhiepiscopiei Târgoviștei a evocat importanța sărbătorii Izvorul Tămăduirii în viața spirituală a creștinilor.
După încheierea Sfintei Liturghii, cei prezenți au pornit în procesiune spre binecunoscutul loc de pelerinaj „Fântâna de leac”, ce se află în apropierea Mănăstirii Nucet, loc în care a fost oficiată tradiționala slujbă a Aghiasmei celei mici, la finalul căreia cei prezenți au primit apă sfințită. Mănăstirea Nucet este una din cele mai importante vetre monahale
muntene, ctitorie a boierului Gherghina Pârcălab și a soției sale Neaga, în secolul al XIV-lea. Mii de pelerini ajung anual la Mănăstirea Nucet, atât cu prilejul marilor sărbători creștine, cât și în restul anului, pentru a lua apa binefăcătoare.

CONSILIUL JUDEȚEAN DÂMBOVIȚA ROMÂNIA

Compartimentul Imagine, Relații Externe – Consiliul Județean Dâmbovița

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *