• sâm. iul. 20th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Artiști în devenire CREATIVITATE DE LA MIC LA MARE Expoziţia de pictură a elevilor Liceului de Arte „Bălașa Doamna” din Târgovișe

ByDâmbovițaMedia

ian. 28, 2022

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, vă invită să vizitați, începând cu data de 28 ianuarie 2022, expoziţia de pictură „CREATIVITATE DE LA MIC LA MARE”, din cadrul proiectului Artiști în devenire, realizată de elevii: Teodora-Anna COLAN, Mirabela-Mariana SMARANDA, Denis-Constantin TINCESCU, Diana-Maria ZAMFIRESCU, Andreea-Cristiana CIULEI, Sergiu-Alexandru MICU, Emilia DRĂGULIN, Lorena-Andreea BADEA, Alexandra-Cristina VIȘAN, Andreea-Simona DOBRE; Sara-Maria STAN, Anne-Maria GUIP, David- Andrei GRIGORE, Filip-Ioan BUTE, Maria-Alexandra GHEORGHE, Ioana Ștefania NEAGU, Iosif Bogdan STOICESCU, Ioana Alexia GRĂJDAN, Luis-Nicolas PĂTRĂȘCAN, Mara-Ilinca IVAN;
Cătălina Adriana ENACHE; Ema Andreea CIULEI, Andra Gabriela BADEA, Melissa BUTOI, Iulia Elena BOCIOACĂ, Sara Ioana VOINESCU, Sabina ROMAN, Maria Teodora MARINESCU, Ana-Maria TOGAN, Alexandru MATEI, Ingrid POPESCU, Gabriela Cătălina ȚÎNCU; Vlad-Alexandru TUDOR, Ruxandra BĂLĂNESCU, Valentina-Andreea APOSTOL, Maria MIHĂILESCU, Victoria-Ștefania BĂDESCU, Maria BEIU.

Expoziția este deschisă la Muzeul de Artă din Târgovişte în parteneriat cu Liceul de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște și poate fi vizitată până pe 27 februarie 2022. Expoziția de pictură „CREATIVITATE DE LA MIC LA MARE” aduce laolaltă aproape 50 de lucrări realizate în tehnici ale culorilor de apă (tempera, acrilic, acuarelă). Autorii sunt o parte din elevii claselor a VI-a, a VII-a, a VIII-a și a X-a de la Secția Arte plastice a Liceului de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște, fiind îndrumați de doamna profesor Monica COBIANU pentru a expune pe simezele Muzeului de Artă din Târgoviște.

Ceea ce se vede expus sau mai bine-zis actul în sine al prezentării întregește drumul de la idee la schiță și la lucrarea finalizată, împlinind deopotrivă pe cei care crează și pe cei care privesc rezultatul. Printre temele de pictură abordate la clasele implicate în concretizarea acestei activități au fost: peisajul și metafora copacului, compoziția abstractă, interpretarea picturilor rupestre și lumea circului și a jucăriilor.

În general, „CREATIVITATE DE LA MIC LA MARE” este o expoziție ce denotă inventivitate, exercițiu și preocupare pentru creșterea talentului nativ, varietate și viziuni originale. Este o expoziție a vârstelor, în care autorii învață unii de la alții și își câștigă experiența treaptă cu treaptă.
Astfel, sperăm ca acești artiști în devenire ai Liceului de Arte să-și lege începuturile expoziționale de meleagurile natale și Muzeul de Artă din Târgoviște, ca locuri la care se vor putea întoarce după consacrare și recunoaștere în domeniul artelor.

A mijloci pentru ca și alții să cunoască în ce constă munca și pasiunea elevilor care studiază artele aduce mulțumirea de a contribui la creșterea generațiilor ce înțeleg să prețuiască frumosul. Expoziția poate fi vizitată la Muzeul de Artă din Calea Domnească nr. 185, începând de vineri 28 ianuarie 2022. Expoziția este deschisă până la data de 27 februarie 2022, de marți până duminică, între orele 8:00 – 16:00.

Compartimentul Imagine, Relații Externe, Consiliul Județean Dâmbovița

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *