• mar. mai 21st, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Activități ale polițiștilor de la Biroul Siguranță Școlară pentru a marca Ziua Internațională pentru Nonviolență în Școală

ByDâmbovițaMedia

ian. 28, 2022

Astăzi, 28 ianuarie, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, în colaborare cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, au lansat un concurs în cadrul proiectului pentru reducerea violenței fizice și psihologice în unitățile de învățământ preuniversitar, la care participă elevi de la școlile
gimnaziale din Dărmănești, Pucioasa, Titu, Găești și Târgoviște.
În cadrul competiției, copiii vor realiza materiale informativ-preventive pe tema prevenirii și combaterii bullying-ului.
Obiectivul concursului constă în educarea copiilor în armonie, solidaritate şi respect și dezvoltarea abilităților și a motivației de relaționare, mesajul principal al acestei activități fiind rezolvarea conflictelor prin comunicare nonviolentă.
Polițiștii atrag atenția cu privire la faptul că, deși Ziua Internaţională pentru Nonviolenţă în Şcoală este sărbătorită pe 30 ianuarie, mesajul ei trebuie să dureze şi să se manifeste în permanență. Agresiunea, manifestată sub diverse forme în şcoli (îmbrânceli jigniri, injurii, vulgarităţi, intimidări fizice sau verbale) trebuie eliminată. Este necesar ca relaţiile elev-coleg, elev-profesor, elev-părinte să se dezvolte și să se consolideze în toleranţă și bună înțelegere, unde puterea de convingere a cuvântului şi nu a violenţei trebuie să primeze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *