• sâm. iul. 20th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Bătaie între doi elevi de la Liceul de Arte ,,Bălașa Doamna” din Târgoviște! A fost nevoie de intervenția echipajelor medicale

ByDâmbovițaMedia

sept. 27, 2021

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița, astăzi, în jurul orei 1200, la o unitate de învățământ de pe raza municipiului Târgoviște, în pauza dintre orele de curs a avut loc un incident cu violență între doi elevi minori, clasa a VII-a.

La solicitarea unui cadru didactic, la fața locului s-au prezentat un echipaj medical și unul de poliție. Din primele informații rezultă faptul că elevului agresat i-au fost acordate îngrijiri medicale, la acest moment fiind în afara oricărui pericol, aflându-se la domiciliu.

Organele abilitate de poliție efectuează cercetări în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs incidentul.

Conducerea unității de învățământ desfășoară ancheta internă conform prevederilor Legii educației naționale 1/2021, cu modificările și completările ulterioare, Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ, Statutului elevului și măsurilor privind organizarea procesului de învățământ din Ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății.

CJRAE Dâmbovița va asigura, prin consilierul școlar, activități de consiliere individuală a elevilor implicați, cu acordul părinților, precum și activități de prevenire a violenței prin grupul de acțiune antibullying constituit la nivelul școlii, din care fac parte atât cadre didactice, cât și reprezentanți ai elevilor, părinților și autorităților locale.

,,Este un incident regretabil,  posibil generat și de diminuarea abilităților de relaționare ale elevilor în contextul pandemiei.

Inspectoratul școlar va verifica aplicarea legislației în vigoare, în funcție de constatările rezultate în urma anchetei interne a unității de învățământ” , a transmis conducerea IȘJ Dâmbovița.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *