• Dum. iun. 16th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Lupta pentru depolitizarea învățământului românesc continuă

ByDâmbovițaMedia

sept. 2, 2021

Încă de la începutul mandatului de parlamentar în Senatul României, Dragoș Popescu a anunțat că una dintre prioritățile sale este aceea de participa în acțiunile pentru depolitizarea instituțiilor de învățământ. Acest lucru nu s-a dorit și din partea tuturor membrilor ai Coaliției, iar numirea directorilor de școli pe criterii politice  continuă.

De curând, senatorul USR-PLUS Dragoș Popescu a reluat audiențele cu publicul. Una dintre situațiile cu care s-a confruntat a fost cazul unei persoane, care de câțiva ani deținea o funcție de conducere într-o unitate școlară, obținută prin concurs. Fără să fie nici măcar anunțată, persoana respectivă a fost înlocuită din funcție, după ce a obținut calificative foarte bune pe plan profesional. Acum, se teme că va avea probleme la concursul pentru directorii de școli.

 

,,Am reluat audiențele, atât online, cât și fizic, la cabinetul parlamentar din Municipiul Târgoviște, str. Poet Grigore Alexandrescu, bloc E1, parter.

Astăzi am avut o întâlnire cu o persoană care în ultimii ani a deținut, prin concurs, funcția de director al unei instituții de învățământ și care a fost schimbată fără a fi informată în prealabil. Susține că a fost membra unui partid și că a ajutat acel partid în campaniile electorale. În ceea ce privește activitatea profesională spune că a primit evaluări de “foarte bine”. Cea mai mare temere este aceea de a nu i se pune bețe în roate pe drumul său profesional în cazul în care ar dori să participe la mult trâmbițatul concurs pentru directorii școlari.

Am susținut de fiecare dată cu fermitate depolitizarea învățământului și șanse egale pentru toate cadrele didactice care doresc să obțină funcții de conducere prin concursuri transparente și corecte.

Abilitățile și competențele unei persoane nu pot fi trasate prin ordin politic sau prin numiri din pix.

Schimbările din funcții ar trebui să fie predictibile și motivate cu argumente solide și cu referire strict la performanța profesională, nu în funcție de preferințele politice sau de modul cum dictează unii politicieni.

Ca senator primesc în audiență pe oricine, ascult cu interes, adun informații și încerc, pe cât posibil, să aflu dacă legile sunt respectate, dacă cetățenii sunt nedreptățiți și dacă este respectat principiul echității.

În acest caz sper ca îngrijorările persoanei să nu se confirme și să nu existe răzbunări de orice natură.

Nu mă feresc să spun că este vorba despre PNL, partidul care demonstrează pe zi ce trece că nu susține depolitizarea, având în vedere că a schimbat în masă directori în toată țara pe criterii netransparente și, în anumite cazuri, fără a ține cont de profesionalism” , a relatat senatorul USR-PLUS Dâmbovița, Dragoș Popescu, pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *