• joi. sept. 21st, 2023

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Senatorul Dragoș Popescu: ,,Florin Cîțu trebuie să plece acum!”

Byadminstefan

sept. 2, 2021

Dragoș Popescu, senator al USR-PLUS Dâmbovița îl pune la zid pe Florin Cîțu, Premierul României, după demiterea lui Stelian Ion, din funcția de ministru al Justiției.

Acesta îl acuză pe Florin Cîțu că nu este pentru prima dată când arată lipsă de respect față de lege și anunță că USR-PLUS își retrage orice sprijin politic față de actualul Premier, iar în cazul în care Coaliția nu va numi un alt Prim-ministru, USR-PLUS va declanșa o moțiune de cenzură împotriva lui Florin Cîțu.

Nu în ultimul rând, senatorul de Dâmbovița afirmă că Stelian Ion în fruntea Ministerului Justiției ar fi fost o soluție foarte bună pentru a lupta împotriva corupției din România, o corupție care a pus stăpânire pe întreg sistemul și  în continuare  este protejată de interese de partid.

,,Atunci când lipsa de respect față de lege devine un exercițiu în formă continuată, e imposibil să mai asiști impasibil, cu atât mai mult acum, într-o perioadă și așa complicată pentru toată lumea. Tocmai de aceea, Florin Cîțu nu mai poate fi prim ministrul României. Tocmai de aceea, USR PLUS își retrage fără echivoc sprijinul politic în ceea ce îl privește. Mai mult decât atât, în cazul în care discuțiile din Coaliție nu vor reuși să însemne propunerea unui nou prim-ministru, USR PLUS va declanșa o moțiune de cenzură împotriva lui Florin Cîțu.

Nu putem gira jaful din bani publici sau „devalizarea” unor fonduri în interes de partid (PNDR 3) la fel cum nu putem să fim de acord cu amânarea schimbărilor reale din domeniul Justiției, schimbări pe care o țară întreagă le așteaptă cu sufletul la gură. Schimbări propuse de Stelian Ion, atât prin eliminarea SIIJ cât și prin transparentizarea proceselor de numiri de la DNA sau DIICOT, alături, firește, de trimiterea în Parlament a noilor legi ale Justiției, legi menite să repare „butoanele” din perioada PSDragnea. Schimbări pentru care Stelian Ion a plătit cu funcția. România își dorește însă cu ardoare aceste schimbări. Și le merită. Tocmai de aceea, Florin Cîțu trebuie să plece. Acum!” , a fost reacția senatorului USR-PLUS Dâmbovița, Dragoș Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *