• vin. sept. 22nd, 2023

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Cazierul de Mediu a primit aviz favorabil și de la Consiliul Economic și Social

Byadminstefan

feb. 11, 2022

Încă o veste bună pentru îmbunătățirea calității aerului din România! Senatorul Dragoș Popescu a transmis pe pagina sa de socializare că Legea privind Cazierul de Mediu și Registrul Național Electronic de Mediu a intrat în circuitul legislativ și a primit aviz favorabil de la Consiliul Economic și Social. Astfel, va fi realizată o platformă digitală unde vor fi centralizate toate autorizațiile, avizele și acordurile de mediu.

„Legea privind Cazierul de Mediu și Registrul Național Electronic de Mediu a intrat în circuitul legislativ și a primit aviz favorabil de la Consiliul Economic și Social. Inițiativa depusă la începutul acestui an urmărește să adreseze problema trasabilității infracțiunilor și contravențiilor în domeniul mediului, mai ales în contextul ultimilor ani în care suntem martorii unor fenomene extinse de infracționalitate de mediu în România.

Prin implementarea Registrului Național Electronic de Mediu vom avea în sfârșit la nivel național o platformă digitală unde se vor centraliza autorizațiile, avizele și acordurile de mediu. Fiind o platformă interconectată a tuturor autorităților cu atribuții pentru protecția mediului verificarea actelor și a istoricului unei entități cu privire la conduita ei în ce privește mediul va fi disponibilă electronic” , a fost mesajul parlamentarului Dragoș Popescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *