• sâm. iul. 20th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

CJD: Măsuri pentru gestionarea deșeurilor din județ

ByDâmbovițaMedia

nov. 27, 2023

Astăzi, Consiliul Județean Dâmbovița a aprobat cu unanimitate de voturi inițierea procedurilor legale necesare constituirii unui fond dedicat închiderii și monitorizării postînchidere a capacităților de depozitare din cadrul Depozitului de Deșeuri Aninoasa. Această hotărâre a fost adoptată ca răspuns la intrarea în insolvență a operatorului Eurogaz Prescom, responsabil cu gestionarea depozitului.

 

Conform deciziei luate, contul fondului va fi deschis la Trezoreria Târgoviște, iar alimentarea acestuia se va realiza după finalizarea documentației, în faza de proiect tehnic.

 

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a anunțat că această măsură reprezintă un nou pas în rezolvarea problemelor legate de gropile de gunoi din zona Titu și Aninoasa, care au devenit subiecte de interes major în ultima perioadă. Într-o declarație, el a subliniat necesitatea transparenței și a informatizării procesului de gestionare a deșeurilor, precizând că dâmbovițenii au dreptul să cunoască realitatea și să înțeleagă care sunt demersurile administrației județene în această privință.

 

Corneliu Ștefan a anunțat și organizarea unei conferințe de presă în viitorul apropiat, în cadrul căreia va aduce detalii despre persoanele și firmele care încearcă să blocheze demersurile privind gestionarea deșeurilor în județ. Acest demers este menit să ofere o perspectivă clară asupra situației actuale și să aducă în atenție fapte relevante pentru comunitate, mai ales în contextul unei perioade electorale.

Văd că foarte mulți își dau cu părerea, mai ales în ultimul timp… Mă așteptam la cei care au fost înaintea noastră să spună ce nu au făcut, nu să-și dea cu părerea. Noi deschidem acest cont, 15 decembrie, pentru că știți că eu stabilesc termene clare, vom avea proiectul tehnic pentru Celula 2 și de la Aninoasa și de la Titu. Ca să lămurim foarte clar… Voi ieși în perioada următoare într-o conferință de presă, împreună cu colegii mei, și voi spune foarte clar și ce au făcut și ce nu au făcut cei dinaintea noastră, pentru că eu înțeleg că noi acum trebuie să ducem necazul mai departe, dar cred că, mai ales în ultimii 2 ani, am făcut lucruri care nu s-au făcut în 10 ani, poate mai mult, pentru aceste probleme cu deșeurile pe care le avem în județul Dâmbovița.

Voi spune și ce firme de avocatură atacă în instanță hotărârile ADI, firme de avocatură de la noi din județ care se cred mari firme de avocatură, cu nume și prenume, voi spune și cine își dorește să blocheze demersurile pe care noi le facem și pentru care muncim cu toții în fiecare zi, și când spun noi vorbesc și de Consiliul Județean Dâmbovița și de toate primăriile din județul Dâmbovița, pentru că unii au interes doar să blocheze un subiect sensibil pentru dâmbovițeni. Dar nu vom ceda și vom merge până la capăt pentru a intra în legalitate cu toate lucrurile pe care unii le doresc împiedicate. Voi spune cu nume și prenume ce firme de avocatură își doresc blocarea acestor decizii pe care le luăm la nivelul județului Dâmbovița”, a transmis președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *