• sâm. iul. 20th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Primarul Vasile Grădinaru: Ultimele progrese pentru trei investiții din comuna Raciu

ByDâmbovițaMedia

nov. 27, 2023

Primarul comunei Raciu, Vasile Grădinaru, a prezentat  stadiul avansat al celor trei proiecte de investiții aflate în derulare în localitatea pe care o conduce. Cele trei inițiative vizează extinderea rețelei de canalizare menajeră, înființarea rețelei de distribuției de gaze naturale și reabilitarea, și asfaltarea unor importante artere rutiere.

 

Prima dintre acestea, extinderea rețelei de canalizare menajeră în valoare de 5,8 milioane de lei, se desfășoară prin intermediul programului Anghel Saligny. Proiectul, care are indicatori tehnico-economici de 3982 de metri, cuprinde 12 stații de pompare. Potrivit primarului Grădinaru, stadiul lucrărilor este în prezent de aproximativ 80%, cu speranța ca recepția să fie finalizată până la sfârșitul anului 2023.

 

În al doilea rând, edilul șef a menționat demersurile privind înființarea distribuției de gaze naturale în comuna Raciu, un proiect estimat la peste 37 de milioane de lei. Documentația necesară a fost deja întocmită și depusă tot prin programul Anghel Saligny, însă finanțarea încă nu a fost aprobată. Vasile Grădinaru a subliniat că demararea procedurilor va depinde de suma de bani alocată pentru acest proiect.

 

În sfârșit, în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița, primarul Grădinaru a evidențiat eforturile comune pentru reabilitarea și asfaltarea a 2.536 de metri de străzi. Proiectul, care include trei străzi în satul Raciu, patru în satul Siliștea și două în satul Șuța Seacă, beneficiază de o colaborare 50%-50% între bugetul local și Consiliul Județean. La data de 9 mai 2023, a fost semnat contractul de finanțare, iar până în prezent, 45% din lucrări au fost finalizate.

 

„Cu această ocazie, vreau să-i mulțumesc domnului președinte, Corneliu Ștefan, pentru susținere, deoarece avem o asociere de 50%-50%, pentru reabilitarea și asfaltarea unor străzi în lungime de 2.536 de metri. Fără sprijinul CJD, ne-ar fi fost foarte greu să ducem la capăt acest proiect” , a transmis primarul comunei Raciu, Vasile Grădinaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *