• joi. feb. 2nd, 2023

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Construcția celui mai mare parc din ultimii 50 de ani din Târgoviște continuă să avanseze

Byadminstefan

iun. 29, 2022

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a inspectat stadiul lucrărilor ce privește construirea celui mai mare parc din municipiul Târgoviște, din ultimii 50 de ani! Astfel, în ceea ce privește proiectul cu titlul „Reconversia si refuncționalizarea terenului din vecinătatea Complexului Turistic de Natație Târgoviște prin crearea de facilități pentru recreere” ,  pe o suprafață de aproximativ 50.000 de mp, este derulat un proiect care presupune amenajarea unui spațiu verde generos, pe aproximativ 90% din suprafața menționată, în care se regăsesc zeci de specii de arbori ornamentali, arbuști rășinoși, foioși, plante florale, dar și construirea unui loc de joacă, a unei fântâni arteziene, a unei scene cu gradene, a unui foișor sau amenajarea unor piste destinate bicicliștilor.

„În plus, parcul va fi dotat si cu o zonă de fitness cu elemente de tip bare de tracțiune sau cu mobilier urban inteligent cu Wi-Fi, va fi supravegheat video, iar tot spațiul verde va beneficia de sistem automat de irigații. Va fi construită o tiroliană, dar și un minipoligon destinat celor mici. Aici copiii se vor putea plimba cu mașinuțele sau bicicletele într-un mediu ce imită străzile orașului și vor învața semnele de circulație.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane în picioare şi interior

Valoarea totală a investiției este de 10.793.302,96 lei, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional regional 2014-2020, Axa 4, Prioritatea de Investiții 4.2.

 

Acest parc reprezintă numai o componentă a programului articulat de extindere a spațiilor verzi din municipiul Târgoviște, cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile, program care a presupus și construirea noului parc de lângă Dâmbovița Mall și va continua cu proiectul de regenerare urbană și de punere în valoare a celei mai extinse zone verzi și de relaxare din orașul nostru, Parcul Chindia, dar și cu proiectul de punere în valoare și de amenajare peisagistică a Șanțului și a Valului Cetății!” , a transmis primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

 

Ar putea fi o imagine cu interior

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *