• mar. feb. 27th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Continuă să avanseze lucrările la viitoarea autogară de lângă Complexul Turistic de Natație

ByDâmbovițaMedia

sept. 21, 2021
Astăzi, primarul Daniel Cristian Stan făcut o vizită în teren pe șantierul care vizează construirea viitoarei autogări principale a municipiului Târgoviște, situată pe strada Calea Ialomiței, obiectiv realizat în cadrul investiției de modernizare a transportului public în comun din oraș.
  Edilul a precizat în cadrul unei conferințe de presă că noua autobază va avea dimensiuni impresionante, respectiv o suprafață de aproximativ 17.000 mp., suprafața construită desfășurată fiind de 3.574 mp., incluzând și o hală de garare pentru 40 de autobuze.
 Intervențiile fac parte dintr-un proiect mai amplu în cadrul căruia, în linii mari, vor fi reabilitate străzi in lungime de 5,4 km (bulevardele Mircea cel Bătrân si Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării, precum și pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom), vor fi modernizate stațiile de călători, vor fi construite 3 stații de capăt de traseu, un depou pe strada Calea Ialomiței și vor fi implementate sisteme integrate de management al transportului public.
 Toate stațiile vor fi monitorizate video, vor avea sisteme de informare pe bază de panouri în tehnologie LED, va fi implementat în plus și un sistem de management flotă, cu aplicații multiple.
 Cele 3 stații de capăt de traseu vor fi prevăzute cu sală de așteptare, info point, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, o cameră mama și copilul, sistem de ticketing, cel puțin 30 de locuri de parcare, inclusiv pentru taxi si persoane cu dizabilități.
 Valoarea contractului de execuție este de 42.562.374,36 lei, fără TVA, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene.

„Este un proiect foarte complex care vizează pe de o parte construirea unei autobaze, iar pe de altă parte, o stație de capăt, toate acestea în cadrul unui proiect de aproximativ 50 de milioane de lei. Este vorba de proiectul care vizează modernizarea transportului public în comun din municipiul Târgoviște și care vizează și o componentă importantă de infrastructură. În afara lucrărilor pe care le vedeți în spatele nostru, această investiție mai presupune și alte lucrări importante cum ar fi: construirea unui pod nou peste canalul din dreapta noastră, de asemenea reabilitarea podului existent, totodată reabilitarea unor străzi importante din municipiul Târgoviște, este vorba despre reabilitarea bulevardului Regele Carol, a bulevardului Mircea Cel Bătrân, a străzii Gării, a străzii Lt. Stancu Ion, reabilitarea pasajului de lângă Pavcom.

Totodată, proiectul presupune și modernizarea stațiilor de călători din municipiul Târgoviște, vor fi stații independente din punct de vedere energetic, practic va fi o schimbare majoră a ceea ce înseamnă infrastructura transportului public local din municipiul Târgoviște.

Dacă acestor investiții le mai adăugăm și faptul că la acest moment deja în Târgoviște circulă 28 de autobuze Mercedes Benz și că mai avem semnat un contract de furnizare pentru încă 12 asemenea mijloace de transport în comun, putem spune că municipiul Târgoviște, în aproximativ un an, un an și jumătate, se va bucura de unul dintre cele mai moderne sisteme de transport public local din România, și nu exagerăm cu absolut nimic.

Repet, valoarea finanțării pe acest proiect este de aproximativ 50 de milioane de lei, dar per total transportul public local din municipiul Târgoviște va beneficia de investiții în valoare de aproximativ 160 de milioane de lei pe toate aceste componente: infrastructură specifică de transport, străzile care reprezintă coridoarele de transport, mijloace de transport dar și softuri de natură să contribuie la fluidizarea transportului în municipiul Târgoviște, fluidizarea traficului, toate acestea în cadrul celui mai mare proiect accesat vreodată de către administrația locală din municipiul Târgoviște, proiect în valoare de aproximativ 160 de milioane de lei care vizează transportul public local din municipiul Târgoviște. Anul viitor, cu siguranță, spre finalul anului, ar trebui să avem gata această autobază, discutăm totuși de o suprafață destul de mare, sunt vreo 16000 de mp, care urmează să reprezinte această componentă de autobază.

De asemenea, în continuarea acestei parcele pe care se realizează autobaza, vrem să mai realizăm și o parcare mare tot pe fonduri europene, de natură să răspundă cerințelor unui nod de trafic și de călători astfel încât în municipiul Târgoviște să se diminueze cotele de trafic, iar oamenii să vină, să-și lase mașina gratuit, și să utilizeze mijloacele de transport în comun, care sunt foarte moderne.

Nu știu ce alte municipii reședință de județ din România se pot bucura de un transport pe raza municipiului la asemenea standarde cum este la acest moment în Târgoviște”, a precizat edilul municipiului Târgoviște,  Daniel Cristian Stan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *