• sâm. sept. 23rd, 2023

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Două investiții majore vor fi finalizate la Finta în perioada următoare

Byadminstefan

sept. 24, 2021

Autoritățile publice locale de la Finta se pregătesc de finalizarea unor investiții importante pe raza comunei! Noua Grădiniță din satul Gheboaia este foarte aproape de faza de recepție, la fel și Dispensarul medical din același sat.

Potrivit edilului Florentin Oprea, la Grădinița din Gheboaia mai trebuie să se lucreze doar la montarea centralei și amenajarea locurilor de joacă din curte. În aproximativ două săptămâni lucrările vor fi gata, se va face recepția, iar cei mici își vor desfășura activitatea într-un spațiu modern și primitor. Proiectul a fost început de la zero, prin fonduri de la Ministerul Învățământului și cofinanțare de 5% de la bugetul local.

,,În scurt timp vom finaliza și investiția Grădiniței Gheboaia. Acum  montăm centrala și amenajăm locurile de joacă. În aproximativ două săptămâni finalizăm toată investiția, după care vom face recepția finală” , a punctat primarul din Finta. Nu în ultimul rând, Florentin Oprea a precizat că lucrările sunt foarte aproape de finalizare și la Dispensarul medical din Gheboaia. Acest proiect a prevăzut reabilitarea și modernizarea unității medicale. Acum, după ultimele intervenții, dispensarul este de nerecunoscut. Investiția a fost demarată prin fonduri de la Ministerul Dezvoltării, în parteneriat cu Primăria Finta, care a contribuit cu 5%. Nu în ultimul rând, edilul Florentin Oprea a anunțat că vor începe lucrările de modernizare și la Dispensarul medical din staul Finta.

,,Dispensarul din Gheboaia este și el foarte aproape de finalizare. Mai trebuie făcută împrejmuirea, organizarea parcării și în curând vom face și acolo recepția” , a precizat edilul Floreintin Oprea.

Alte două mari investiții pe care administrația publică locală se pregătește să le demareze sunt reabilitarea Școlii Gimnaziale Finta, pentru care a fost semnat contractul de execuție, dar nu au început lucrările de modernizare. Primarul a explicat că dacă ar da ordinul de începere al lucrărilor, atunci elevii ar trebui să fie mutați la Școala Gimnazială Gheboaia, iar cum situația epidemiologică este din ce în ce mai alarmantă, atât  la nivel județean, cât și la nivel  național, siguranța școlarilor ar putea fi pusă în pericol. De asemenea, Primăria Finta se pregătește să depună proiectul și pentru modernizarea Grădiniței din Finta.

,,Urmează să facem Dispensarul la Finta. Acesta va intra la fel ca Dispensarul din Gheboaia într-un amplu proces de reabilitare și modernizare, tot pe fonduri de la Ministerul Dezvoltării. Recent a fost semnat contractul de execuție pentru Școala Gimnazială din Finta, dar nu voi emite ordinul de începere al lucrărilor în acest moment, pentru că acest lucru ar însemna ca elevii de aici să-i ducem la școala din Gheboaia și asta ar produce o aglomerație destul de mare, elevii vor fi expuși, iar sănătatea lor ar putea fi pusă în pericol. Momentan, elevii își vor desfășura activitatea acolo, până când situația epidemiologică de la nivel județean măcar se va îndrepta, după care vom emite ordinul de începere al lucrărilor. Estimăm ca până în toamna anului următor școala să fie reabilitată. De asemenea, vom implementa un proiect și pentru Grădinița din Finta. Am schimbat parchetul, am făcut câteva modificări ca cei mici să poată să își desfășoare activitatea în condiții optime și de siguranță. Pentru acest proiect însă trebuie să găsim sursă de finanțare. Suntem în fază de cadastrare, am făcut expertizele și urmează să depunem proiectul” , a mai transmis edilul comunei Finta, Florentin Oprea.

Dispensarul medical din Gheboaia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *