• sâm. iul. 20th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Șantiere după șantiere la Dobra, pentru dezvoltarea localității!

ByDâmbovițaMedia

sept. 10, 2021

Comuna Dobra continuă să se dezvolte tot mai mult! Deși au mai rămas foarte puține străzi neasfaltate, administraţia publică locală şi-a propus să reabiliteze şi să asfalteze până la ultima înfundătură.

Edilul Daniel Nica ne-a confirmat că proiectul pentru reabilitarea și asfaltarea celor 2,3 kilometri de drum din localitate, a ajuns într-un stadiu avansat. Acesta cuprinde 20 de străduțe din satul Mărcești și cinci străduțe din Dobra. Recent au fost finalizate lucrările de asfaltare la cele 20 de străduțe din satul Mărcești, au fost realizate acostamentele, urmând să fie ridicate gurile de canal, acolo unde există cămine de la canalizare. După aceea, utilajele se vor muta în satul Dobra, pentru asfaltarea celor cinci străduțe. Investiția este realizată de Primăria Doba în parteneriat cu Instituția Consiliul Județean Dâmbovița,  cota de finanțare fiind de  50-50% . Valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 1,2 milioane de lei. Primarul de la Dobra a oferit câteva detalii despre acest proiect.

 

,, Iată că ne aflăm la aproape un an de mandat, am reuşit deja să implementăm şi în acelaşi timp să derulăm mai multe proiecte importante. Unul dintre cele mai importante este asfaltarea celor 2,3 kilometri de drum din comună. Este un proiect preluat de la predecesorul meu la Primăria Dobra. Acesta se realizează în parteneriat cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa. În satul Mărcești au fost asfaltate 20 de străduțe, au fost realizate acostamentele, mai e de ridicat gurile de canal, acolo unde au existat cămine de la canalizare. Valoarea acestuia se ridică la suma de 1,2 milioane lei. Am făcut și situația de lucrări, urmează să plăti cota parte a noastră către firma constructoare, de 603.550 de lei. Urmează ca utilajele să se mute în satul Dobra, pentru asfaltarea celor cinci străduțe, care fac și acestea parte din proiectul demarat cu Instituția Consiliului Județean Dâmbovița” , a declarat primarul de la Dobra, Daniel Nica.

Primarul Daniel Nica a început repararea unui drum de exploatare de trei kilometri, care înconjoară satul Dobra și se afla în degradare accentuată de ceva timp. Acesta se realizează în regie proprie, folosindu-se de utilajele din dotare. Odată cu realizarea reparațiilor la acest drum, activitățile agricole ale cetățenilor din zonă se vor desfășura în condiții mult mai bune.

 

,,Mai avem în localitatea noastră 3 kilometri de drum de exploatare. Acesta a intrat într-o degradare accentuată în ultimul timp, iar din acest motiv am fost nevoiți să intervenim pentru reparația acestuia. Este o intervenție pare o facem în regie proprie, este necesară, pentru că vrem să le asigurăm celor care desfășoară activități agricole un acces cât mai facil către zona câmpului” , a mai precizat edilul.

Nu în ultimul rând, a fost curăţat acostamentul drumului asfaltat care leagă satul Mărceşti de DJ 720, spre Gheboaia, iar la acesta s-a început curăţarea prin eliminarea hăţişului şi a gunoaielor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *